שלום, אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה בממוצע 80. אני רוצה לעבוד כיועצת חינוכית לגני ילדים ובתי ספר יסודיים. לעבוד מטעם מתי"א. האם אני צריכה לעשות תעודת הוראה? איפה אפשר ללמוד תוכנית כזו? המון תודה
ע
עדי
לימודי ניתוח התנהגות
שלום יש לי שאלה נוספת. אני חושבת גם אולי ללמוד ניתוח התנהגות, יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה כפי שאמרתי, אך אין לי תעודת הוראה. האם אוכל לעבוד במסגרות של משרד החינוך? האם יש העדפה בשוק לבעלי תעודת הוראה? תודה רבה!
ט
טל בוטנר
לימודי ניתוח התנהגות
שלום עדי,
בכדי לעבוד במערכת החינוך דרך משרד החינוך תהיי חייבת להיות בעלת תעודת הוראה בלי תעודת הוראה לא תוכלי להשתלב במשרד החינוך
בברכה, טל
נ
נועה סטרוז
לימודי ייעוץ חינוכי
שלום עדי,
כדי לעבוד בייעוץ חינוכי יש ללמוד תואר בייעוץ חינוכי או תואר כלשהו הקשור לחינוך בתואר ראשון ותואר שני בייעוץ חינוכי. לתואר שני בייעוץ חינוכי יתקבלו מועמדים בוגרי תואר ראשון עם ציון 85 ומעלה בעלי תעודת הוראה (ישנם מסלולים בהם ניתן להשלים תעודת הוראה במסגרת השנה הראשונה לתואר השני) ולעיתים גם נדרשים להציג 3-5 שנות ניסיון בתחום החינוך וההוראה.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על תנאי הקבלה למסלול במוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ שם גם תוכלי לראות היכן ניתן ללמוד לתעודת הוראה במקביל לתואר השני.
חשוב לציין שבסופו של דבר כדי להתקבל ללימודים וכדי לעסוק בתחום תצטרכי תעודת הוראה ולא תוכלי לעבוד במשרד החינוך ללא תעודה זו.