שלום את האמת אני מתלבטתמאד בקשר לקורס אבחון דדקטי במכללת אורנים אשר התקבלתי בו לבין לימודי תואר שני בחינוך מיוחד או בלקויות למידה . אני בעלת תואר ראשון בערבית ואחרי זמן מה עשיתי ת.הוראה יעני הסבה בבחינוך מיוחד .כיום אני עובדת בשני התחומים ביחד .. ההתלבטות האם כדאי למוד אבחון דדקטי או עדיף כבר תואר שני בלקויות או ח"מ . עדיין לא התקבלתי לתואר שני הממוצע שלי הוא 81 ומבקשים יותר . שאלה 2- יש לי אפשרות ללמוד השנה תואר שני בחינוך מיוחד אבל במכללה ללימודים אקדמאיים ואני מפחדת משום שהתעודה שם לא מוכרת כל כך ,הלימודים שם הם בחינוך בהתמחות חינוך מיוחד . השאלה גם עד כמה יעזור ויקדם אותי תחום זה והאם כדאי אבחון על ת.שני ?
מ
מיטל ווארפול
תואר שני או לימודי תעודה
שלום נור, בהעדר חקיקה לא נבחנת שאלה בסיסית כמו איזו הכשרה נדרשת כדי להפוך למאבחן ומטפל בלקויי למידה. תוכלי לפנות לעמותת ג"ל- הפועלת לקידום המקצוע ולהסמכה מקצועית, הן של מי שעוסק באבחון ובטפול בלקויות למידה והן של מי שמעוניין לעסוק במקצוע זה.
קיימות תוכניות לימודים שונות בהכשרה ל "אבחון דידקטי": אבחון דידקטי נלמד גם במסגרת לימודי תעודה, בתוכנית דו-שנתית במכללות השונות לעומת זאת קיים קורס ללימודי אבחון דידקטי בחלק מהמכללות במרכז הארץ או תואר שני באבחון דידקטי- קיים רק באוניברסיטה העברית/ לימודי תואר שני בלקויות למידה אוניברסיטת בר אילן או תואר שני בלקויות למידה באוניברסיטת תל אביב.
בד"כ תנאי הקבלה לעבודה כמאבחנת דידקטית: B.Edבחינוך מיוחד תעודת הוראה ורישיון הוראה לחינוך המיוחד תעודת הסמכה כמאבחן/נת דידקטית ניסיון של לפחות 2 שנים בהוראה בחינוך המיוחד. ניסיון של לפחות 2 שנים כמאבחן/נת דידקטית של ליקויי למידה
כעת לאחר שיש בידיך את הנתונים עלייך לשאול עצמך, במה תרצי לעבוד מלבד אבחון דידקטי? באילו מסגרות? ועם איזה קבוצת גיל. ומתוך כך, לבחור מסלול מתאים. תואר שני פותח בפנייך אפשרויות תעסוקה רבות כגון האקדמיה, המשך ללימודי דוקטורט. יחד עם זאת אם מעניין אותך יותר האבחון הדידקטי תוכלי לשלב תואר שני+קורס באבחון דידקטי/הוראה מתקנת וכדומה במקביל.....