שלום וברכה, אני מורה עם וותק של 14 שנים, עם תואר ראשון בחנוך, מתלבטת בין שתי האפשרויות -יעוץ חינוכי או ניהול מערכות חינוך, שני התחומים מתאימים נראים לי מתאימים אך לכל אחד יש היתרונות והחסרונות אשמח לקבל חוות דעת-
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לתואר שני
שלום יפה,
אפשרויות התעסוקה בסיום כל אחד מהמסלולים שציינת שונות וכפי שציינת לכל מסלול יש יתרונות וחסרונות כך שהשאלה שצריכה להישאל היא - מה את מעוניינת לעשות בהמשך / לאיזה תפקיד את מעוניינת להתקדם? האם את מעוניינת להיות יועצת או מנהלת? לשני התחומים דרישה רבה במערכת החינוך כך שנשאר רק להחליט איזה מהתחומים מתאים עבורך יותר.
בברכה, נעה
י
יפה
ההתלבטות עדיין קיימת
יש מצב שאני טובה בשני הדברים? יש לי משיכה חזקה לייעוץ. אני מחוברת לתחום ואוהבת לעזור לשמוע להכיל, ואני טובה בלקדם פרוייקטים ולהניע מהלכים, אבל המנהלת שלי, ומשפחה קרובה, חושבים שיעוץ קטן עלי, "יועצת את כבר עכשיו"ו אם אלמד נהול- זה יתן פתח למקומות עבודה רבים יותר, ויש קורסים של קאוצינג וכו- שאפשר ללמוד אותם מחוץ לתואר
נ
נועה סטרוז
האם את כבר יועצת?
שלום יפה,
ציינת שכולם ממליצה לך לפנות לניהול כי את כבר יועצת - האם את יועצת במקצועך או שיוצא לך מידי פעם לייעץ לאנשים על חשבון זמנך הפרטי?
אם את מחפשת אופציות קידום לתפקידים ניהוליים בעתיד אין ספר שעדיף לך לבחור בתחום ניהולי ללימודים מתקדמים. תוכלי לנהל בתי ספר או פרויקטים ועוד אך לא תוכלי לעבוד בייעוץ כך שאת צריכה לחשוב איזה תחום יותר מעניין אותך כשאת לוקחת בחשבון כי מתן עצה או סיוע מידי פעם לא דומה בכלל לעבודה בתור יועצת במשרה מלאה.