יש לי תעודת הוראה, רציתי להשלים לתואר ראשון בניהול מערכות חינוך ולאחר מכן להמשיך לתואר ראשון בייעוץ חינוכי, שזה מה שבאמת מעניין אותי. ראיתי בתנאי הקבלה באוניברסיטאות שצריך ניסיון והמלצות, איך אפשר להתקבל לעבודה לפני שיש לי תעודה? ואיך אפשר בכלל לבנות על זה שיהיה לי ניסיון והמלצות? אשמח לעזרה בנושא.
נ
נועה סטרוז
לימודי ייעוץ חינוכי
שלום אפרת,
כדי להתקבל לתואר ראשון בייעוץ חינוכי ברוב מוסדות הלימוד לא דורשים ניסיון קודם - יכול להיות שאת מתבלבלת עם המסלול לתואר שני.
כאשר דורשים ניסיון בחינוך ותעודת הוראה לרוב פונים למורים שעוסקים בתחום ומעוניינים בקידום או התפתחות מקצועית כלשהי. לימודי ייעוץ חינוכי, כשמם כן הם ולכן נדרש כמובן גם ניסיון בהוראה.
עד כמה שידוע לי, אי אפשר להתקבל לעבודה בתחום ללא תעודה של תואר ראשון לפחות אך מההודעה שלך לא ברור אם התבלבלת כשכתבת תואר ראשון בייעוץ חינוכי או התכוונת שאת מעוניינת בשני תארים ראשונים.
אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם כדי לסייע לך.
צודקת, כתבתי בטעות תואר ראשון
התכוונתי להמשיך לתואר שני בייעוץ חינוכי, ובכל המקומות שבדקתי כתבו שצריך 3 שנות ניסיון בעבודה חינוכית. בינתיים חקרתי קצת את הנושא, ואמרו לי שיועץ חינוכי מתעסק בעיקר בהתאמות ובהגשת מסמכים ואבחונים, שזה לא מענין אותי. לא בטוח שזה נכון, זה מה שאמרו לי שני יועצים חינוכיים.
ראיתי במכללה למנהל תואר שני בלימודי משפחה. את יודעת מה התואר הזה נותן? נשמע מאד מענין, השאלה מה עושים עם זה.
נ
נועה סטרוז
תואר שני בלימודי משפחה
שלום אפרת,
בניגוד לייעוץ חינוכי, בסיום לימודי משפחה יכולים הבוגרים להשתלב בעבודה גם מחוץ למערכת החינוך. רוב הבוגרים משתלבים במשרות ייעוץ והנחיה בחברות ובארגונים השונים.
כדי להתקבל ללימודים על המועמדים להיות בעלי תואר ראשון לפחות בציון 80.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול, תכני הלימוד, תנאי הקבלה ועוד.