אני סטודנטית לתואר ראשון בחינוך (ללא תעודת הוראה), מתחילה באוקטובר שנה ב'. בשנה ג' אני רוצה להתחיל לעשות תעודת הוראה בחינוך מיוחד במכללת גורדון + לאחר סיום התואר הראשון רוצה להמשיך מיד ללימודי תואר שני בלקויות למידה באוניברסיטת חיפה (רוצה להיות מאבחנת דידקטית). האם ניתן להתחיל תואר שני בלקויות למידה באוניברסיטת חיפה תוך כדי שאני עושה תעודת הוראה בגורדון (לפי התכנון אהיה אז בשנה ב' של תעודת ההוראה)?
ידוע לי שניתן לעשות תעודת הוראה ותואר שני במקביל באוניברסיטת חיפה, אך אני מעוניינת להפחית מהעומס הלימודי ולכן מתכננת לעשות תעודת הוראה כבר בשנה ג' של התואר הראשון. באופן זה, כשאתחיל תואר שני אהיה בעצם בשנה השנייה של תעודת ההוראה וכך תישאר לי עוד שנה אחת לתעודת ההוראה (והרווחתי שנה ב' פחות עמוסה בתואר השני,כיוון שאסיים את חובותיי לתעודת הוראה, ומבחינת הלימודים, תשאר לי רק שנה ב' של התואר השני). אך אני לא יודעת אם הדבר אפשרי?
אחזור על השאלה שלי- אני רוצה לעשות תעודת הוראה וכאשר אהיה בשנה השנייה של תעודת ההוראה- אז להרשם לתואר שני (כשאסיים תואר ראשון + שנה ראשונה של תעודת הוראה).
מקווה שלא עשיתי כאן סלט.
תודה!
נ
נועה סטרוז
תואר שני באבחון דידקטי ולקויות למידה ולימודי תעודת הוראה
שלום אלה,
בעקרון לא קיימת מניעה ללימודי תעודת הוראה במקביל לתואר שני בלקויות למידה ואבחון דידקטי. עם זאת, יהיה לך קשה להתקבל ללימודים ללא ניסיון בחינוך והוראה היות ורוב (אם לא כל ) מוסדות הלימודים המציעים לימודי תואר שני בלקויות למידה ואבחון דידקטי דורשים מהמועמדים להציג בין 3-5 שנות ניסיון בחינוך.
תנאי קבלה
תודה על המענה! הבנתי שבאוניברסיטאות שמים יותר דגש על ציוני התואר הראשון מאשר על ניסיון (בניגוד למכללות). האם ממוצע תואר ראשון בציון 95+ וניסיון בחינוך (כמו פר"ח והתנדבות בפרוייקטים חינוכיים אחרים) בלי ניסיון בהוראה, יכולים להגדיל את סיכויי משמעותית? כלומר עד כמה סיום התואר בהצטיינות יתרה מגדילים את סיכויי הקבלה לאוניברסיטה?
נ
נועה סטרוז
שיפור סיכויי קבלה ללימודים
שלום אלה,
אם את מגיעה ללא ניסיון בכלל בחינוך והוראה בבתי ספר הצטיינות יתרה בתואר הראשון תעזור לך מאוד ותשים אותך בקו אחד עם המועמדים שמגיעים עם הניסיון הנדרש ויכול להיות שבמוסדות לימוד מסוימים בעדיפות עליונה. עם זאת, חשוב לציין כי לכל מוסד לימודים יש את השיקולים שלו לקבלת סטודנטים ולנו, כפורום לימודים כללי, אין קשר לוועדות הקבלה כך שמומלץ לפנות למוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד כדי לברר האם את מתאימה למסלול ומה סיכויי הקבלה שלך.