אני בעלת שני תארים ראשונים:1. חינוך 2. עבודה סוציאלית. מעוניינת ללמוד הסבת אקדמאים להוראה. הכיוון הינו חינוך מיוחד והתמחות בהוראה מתקנת שכן נראה לי שזה התחום שהכי משיק לשני התארים שיש ברשותי. מס' שאלות: 1. האם עם תעודת הוראה זו ניתן להיות מחנכת גם בבי"ס יסודי וגם בחטיבה ותיכון? 2. האם ניתן ללמד עברית? האם זה נקרא מורה לשפה? 3. האם ניתן ללמד בבתי ספר רגילים ולאו דווקא בבתי ספר של חינוך מיוחד? תודה.
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך מיוחד והוראה מתקנת
שלום מיכל,
מורים לחינוך מיוחד, בניגוד למורים בחינוך הרגיל, יכולים לעבוד עם כל הגילאים (מלבד הגיל הרך כמובן) היות ובתי הספר מחולקים בצורה קצת שונה מאשר בחינוך הרגיל.
אם תלמדי חינוך מיוחד עם תעודת הוראה בחינוך מיוחד, רוב הסיכויים שלא תתאימי למסגרות החינוך הרגילות. עם זאת, יכול להיות שמוסדות לימוד ספציפיים דווקא כן ירצו מישהו עם ניסיון כמו שלך ויבחרו לשלב אותך בבית ספרם.
לגבי לימודי עברית - מורים לחינוך מיוחד מלמדים בין השאר עברית, חשבון ועוד. עד כמה שידוע לי לא קיימת תעודת הוראה להוראת עברית בחינוך מיוחד.
במידה ויש לך שאלות נוספות תוכלי להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבור כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם.
חידוד השאלה - חינוך מיוחד
התואר הראשון שלי הינו חינוך עם התמחות בייעוץ חינוכי. תואר ראשון נוסף בעבודה סוציאלית. אני רוצה ללמד בבתי ספר רגילים. מתחברת גם להוראת עברית. האם הכי נכון עבורי לעשות הסבת אקדמאים בחינוך מיוחד? מבחינת מירב הפטורים, ואופציות למקומות תעסוקה?
נ
נועה סטרוז
לימודי הסבת אקדמאים להוראה
שלום מיכל,
אם את מעוניינת ללמד בבתי ספר רגילים אני לא מבינה מדוע את שוקלת הרשמה למסלול הסבה לחינוך מיוחד - אין צורך בכך. במידה ואת מעוניינת להשתלב במסגרות של חינוך מיוחד אכן מומלץ להשתלב בהסבה לחינוך מיוחד.