רציתי להעלות את סוגיית ההגשמה העצמית אל מול הסתכלות ריאלית על המציאות היומיומית .
הייתכן שתעמוד בפניי הבחירה של לעבור קורס של מספר חודשים , בתחום המחשבים שבוע אני עובד בשנים האחרונות . שיקנה לי תעודה , שתאפשר לי להשתכר בכבוד , סדר גודל של 10K+ , עם תנאים סוציאלים .
מנגד קיים ה"חלום" , לעבוד עם ילדים \ בני נוער . נדרש מסלול ארוך , הוצאות רבות , ללא ביטחון לעתיד .
איך ניתן להתמודד עם קונפליקט פנימי זה ?
בתודה וברכת שבוע טוב . טל
מ
מיטל ווארפול
בחירת מקצוע
שלום טל, בחירת מקצוע היא מושג של העולם המודרני. קיימים מספר מודלים המקובלים בייעוץ תעסוקתי של בחירת מקצוע. הפרמטרים הבולטים בהם: כישורים, נטיות וצרכים אישיותיים. בתהליך בחירת מקצוע לחיים אדם צריך לשאול את עצמו שלוש שאלות: מהם כישורי? מהן נטיותי? מהם הצרכים האישיים שלי? אם מאפיין אותך יותר הטיפוס המגשים חשוב לציין כי תחום הטיפול הוא אכן מסלול ארוך אך מספק מאוד. כטיפוס מגשים המקצוע עבורך הוא כלי למימוש עצמי גם אם ההישגים והתוצרים אינם נראים ואינם מוערכים מיד בתחילת העבודה. כמובן שאחרי השקעה וכניסה למקומות עבודה טובים המסלול מתחיל להניב פירות...
אך אם מאפיין אותר יותר הטיפוס היציב בראש ובראשונה היציבות משמשת עוגן ברור, ולא מכונן בך הצורך לשינוי, גיוון או התקדמות. להיפך, את נרגעת מעצם הידיעה שדבר לא ישתנה...... במציאות מרובת הזדמנויות אני מציעה לך ללכת עם הלב כלומר אחרי ההחלטה בדבר יציבות או ריגוש וסיפוק ניתן יהיה לקבל החלטה מה קרוב יותר לליבך.