יש לי שאלה מאוד מאוד חשובה כך שמאוד חשוב לי שרק אם אתם בוודאות יודעים את התשובה אז תתנו לי אותה. רצתי לדעת יש לי תואר בחינוך, עשיתי הסבה ואני עומדת לסיים הוראה לגיל הרך (גן) אך לא אעסוק בזה אלא אמשיך להרחבה ליסודי או לעל יסודי, האם זה יגדיל לי את השכר עצם זה שיהיה לי גם תעודת הוראה בגן או שאין קשר וזה לא משפיע על השכר? ואם לא האם זה מוסיף למשהו? אם הבנתם תהיה לי התמחות שלא אעסוק בה(גן) ואלמד עוד הרחבה אך השאלה אם זה יגדיל לי את השכר? שוב התשובה מאוד חשובה לי להמשך
נ
נועה סטרוז
הרחבת הסמכה בהוראה והעלאה בשכר
שלום שני,
ברוב מוסדות החינוך וההוראה (גנים, בתי ספר יסודיים, תיכונים ועוד.) מה שמגדיך את השכר עבור מורה הוא הוותק שלו בתחום והגיל שלו. כמובן שגם תארים אקדמאים מוסיפים וכמו בשאר השוק השכר עולה עם כל תואר שעושים (כמובן כל עוד ממשיכים מתואר ראשון לשני וכן הלאה ולא מוציאים כמה תאריך ראשונים).
יכו להיות שתגיעי לבית ספר שיחליט שהוא מעוניין לשלם לך יותר בכלל ההרחבה אך זה לא סביר.
בנוסף, חשוב לציין שאם את לומדת חינוך לגיל הרך האופציה שלך להרחבת הסמכה כנראה תתאפשר רק לחינוך יסודי (א+ב) היות וחינוך לעל יסודי הוא מסלול אחר לחלוטין ותדרשי להסבה נוספת כדי להשתלב בו.