אני שואפת ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך בעיקר בגלל העניין שלי בנושא. אני גם מאוד רוצה לעבוד עם ילדים בעתיד ואף ללמוד אבחון דידקטי. שאלתי היא אם זה אפשרי ללמוד תואר שני באבחון דידקטי לאחר התואר הראשון בפסיכולוגיה וחינוך (כמובן עם השלמה לתעודת הוראה) או שיש צורך בניסיון תעסוקתי כלשהו לפני ? שאלה נוספת... אילו תחומים שקשורים בחינוך לילדים מבוקשים היום בשוק ורווחיים מבחינה כלכלית ? (שניתן לעשות לתואר שני לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך)
אני מאוד מתעניינת בנושא אך מצד שני אני חושבת על הכנסה בעתיד..
מ
מיטל ווארפול
חינוך פסיכולוגיה ואבחון דידקטי
שלום ליאור, כדי להתקבל לתואר שני באבחון דידקטי (למשל באוניברסיטה העברית), עלייך להיות עם תעודת הוראה בחינוך מיוחד. לעומת זאת אם תבחרי במסלול של תואר ראשון בחינוך או פסיכולוגיה או חוג משולב, תוכלי בעתיד לנסות ולהתקבל לתואר שני בלקויות למידה באוניברסיטת תל אביב. מסלול זה כולל גם לימודי אבחון דידקטי כתעודה. כבוגרת תואר ראשון בחינוך ופסיכולוגיה תוכלי להמשיך לתואר שני בחינוך,ייעוץ חינוכי, לימודי משפחה, פסיכולוגיה, לקויות למידה. ולשלב קורסים באבחון דידקטי. אם מעניין אותך אבחון דידקטי באופו ספציפי עדיף לך ללמוד לתואר ראשון בחינוך מיוחד(כדי להמנע מהשלמות רבות בעתיד). כל התחומים שציינתי לתואר שני מבוקשים בשוק העבודה במיוחד אם תשתלבי במסגרות של גנים,בתי ספר,עמותות, מרכזים קהילתיים וכו'. אנא פרטי איזה תחום קרוב יותר לליבך? במה את שואפת לעבוד בתום התואר ? איזה קבוצת גיל מעניינת אותך?
בברכה מיטל ווארפול
ל
ליאור
קודם כל..תודה על התגובה המהירה :)
שאלתי נובעת ממחקר ראשוני קטן שערכתי. אני יודעת, כמו שציינת, שהאופציה האופטימלית היא לימודי חינוך מיוחד ואני גם יודעת שצריך ניסיון בהוראה בחינוך המיוחד מספר שנים לפני שניגשים לתואר באבחון דידקטי. הבעיה העיקרית שאני לא רוצה להיות מורה...אני רוצה מקצוע שיוכל לשלב לי את העבודה היום יומית מול ילדים ומצד שני את כל נושא האבחון שמאוד מעניין אותי. זו גם הסיבה שחשבתי לשלב חינוך עם פסיכולוגיה ולשאוף להיות פסיכולוגית קלינית של הילד כך אני אוכל לשלב בין הכל אך אני עדיין לא בטוחה שזה מה שאני רוצה בוודאות בעיקר בגלל הדרך הארוכה והלא וודאית בלימודי הפסיכולוגיה. רציתי לשמוע על עוד מקצועות אליהם אפשר להגיע דרך הלימודים של תואר ראשון בחינוך ופסיכולוגיה שכן משלבים עבודה עם אבחון ומצד שני שיש להם גן ביקוש בשוק העבודה היום כדי שיהיו לי עוד אלטרנטיבות...
מ
מיטל ווארפול
אבחון דידקטי
שלום ליאור, אם את מחליטה שאינך רוצה להיות מורה, כלומר את לא רוצה ללמוד במסלול של חינוך מיוחד, אני ממליצה לך לבחור לימודי תואר ראשון פסיכולוגיה/יעוץ/חינוך ותואר שני בלקויות למידה. הלימודים כוללים במסלול זה תעודת מאבחן דידקטי, וכל זמן שלא נבחן נושא ה"חקיקה" מה הכישורים של מאבחן דידקטי ניתן ללמוד את המסלול כלימודי תעודה או כתואר ואין הבדל בהשתלבות במקומות עבודה. פסיכולוגית קלינית מתמחה גם באבחונים רגשיים ודידקטיים אך עיקר התמחותה כקלינית הם הפרעות נפשיות התפתחות אבנורמלית בקבוצות גיל שונות. עלייך לשאול עצמך האם את מתחברת לתחום זה, וגם כדאי להתנדב ולהתנסות במסגרות טיפוליות שונות במהלך התואר (אם תבחרי בפסיכולגיה). אין דבר קשה הכל תלוי ביוקרה מול זמן כמה תרצי להשקיע ולאן את חפצה להגיעה בעתיד......
לגבי שאלתך בדבר תחומים נוספים המשלבים אבחון : לדוגמא לימודי תעודה של מתלי"ת (מעריכת תפקודי למידה) מנתחת התנהגות מוסמכת/ תואר ראשון קלינאית תקשורת או מרפה בעיסוק העבודה המעשית בתחומים אלו כוללים גם אבחון אך לא דידקטי(לימודי) אלא גם רגשי התנהגותי שפתי התפתחותי וכו'.
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
ל
ליאור
עזרת לי המון
מיטל, יש לציין שעזרת לי המון, תודה לך. יש לי שאלה נוספת לגביי לימודי תעודה של מתלי"ת ומנתחת התנהגות מוסמכת כפי שציינת. במה בעצם עוסקים המקצועות ? זו הפעם הראשונה שאני שומעת עליהם.. אפשר ללמוד אותם בתור תעודה או תואר שני והיכן? להשתלב איתם בעבודה - היכן בעיקר? האם הם תארים מבוקשים היום ? האם הם מכניס מבחינה כלכלית ? אם תוכלי להסביר לי קצת יותר אני אשמח. תודה מראש!