שלום. מקווה שהגעתי למקום הנכון. לעולם לא הייתי בהתלבטות כזו של מה ללמוד. חשבתי על תחום החינוך אבל אני שואפת יותר לניהול חינוכי , מערכות חינוך, אפילו לנהל גן או רכז חינוכי משהו שמתקשר לניהול חינוכי אני מאוד אוהבת לנהל יחסים עם הסביבה, אוהבת ילדים, ושואפת לניהול קריירה ויציבות בעבודתי. לא מתביישת לומר שאני שואפת למשכורת גבוהה מהו התהליך שאצטרך לעבוד כידי להגיע לכך? ובעניין תעודת ההוראה באיזה התמחות יש דרישה יותר גבוהה?
נ
נועה סטרוז
קריירה בתחום ניהול מערכות חינוך
שלום בת אל,
לפני הכל, חשוב לציין כי ניהול מערכות חינוך הינו תחום שמגיעים אליו ברוב המקרים לאחר מספר שנים (לא קטן) במערכת החינוך כל שבעניין השכר יהיה עלייך להיות מעט גמישה, לפחות ב5-10 שנים הראשונות של הקריירה שלך.
מי שמעוניין בקריירה בתחום החינוך צריך להתחיל קודם עכל בלימודי תואר ראשון בחינוך (לגיל הרך, חינוך מיוחד, חינוך רגיל ועוד) כאשר, נכון להיות, עד כמה שידוע לי, כל התחומים נדרשים מאוד אם כי ישנם אזורים בארץ בהם יש עודף גדול מאוד בחינוך מיוחד ובוגרי המסלול מתקדים למצוא מקומות עבודה אפילו להתנסות המעשית שלהם.
בהמשך, לאחר מספר שנים במערכת החינוך תוכלי להתחיל ללמוד ניהול מערכות חינוך ומשם, במידת הצורך באזור המגורים שלך, להשתלב בתפקיד ניהולי.
היות ומדובר במסלול מעט מורכב ולא קצר במיוחד אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצרית הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם לסייע לך ולענות על שאלותייך, במידה ויש לך עוד שאלות כמובן.