היי, אני בוגר תואר ראשון ולאחרונה אני שוקל להירשם לתואר שני בלקויות למידה.
לאחר עיון באתר של שתי אוניברסיטאות (חיפה ות"א), חשתי קצת מבולבל מבחינת ההיצע והאפשרויות.
בת"א לדוגמא כתוב שעל מנת לאבחן יש צורך להשלים לימודי תעודה שתנאי הקבלה אליהם הוא ציון מסוים בתואר השני.
לעומת זאת בחיפה, כתוב שמי שמסיים תואר שני מוסמך לאבחן ולטפל בלקויות.
התשובות שקיבלתי מהאוניברסיטאות היו די מעורפלות לטעמי, ממה שהצלחתי להבין יש לימודי תעודה שמאפשרים לך לעבוד כמאבחן במשרד החינוך נוסף על מכונים שמבצעים אבחונים, ומי שמסתפק בספח האקדמי יכול לעבוד במקומות שאינם משרד החינוך.
אשמח להבהרות לפי הידוע לך.
נ
נועה סטרוז
לימודי תואר שני באבחון דידקטי ולקויות למידה
שלום קובי,
עד כמה שידוע לי, בוגרי תואר שני באבחון דידקטי ולקויות למידה לומדים בעיקר את תחום לקויות הלמידה ולכן לא כל המסלולים מתאימים למי שמעוניין לעסוק באבחון. כפי ששמת לב בחיפושיך, חלק ממוסדות הלימוד מתאימים למי שכבר סיים תואר שני ומעוניין לעסוק בתחום, כמו בתל אביב וחלק, כמו בחיפה פונים לבוגרי תואר ראשון ומציעים בסיומם תעודה לכל מי שמעוניין לעסוק באבחון.
לגבי העבודה עם משרד החינוך, עד כמה שידוע לי, גם מי שמסיים את לימודיו במסלול לתואר שני בתחום (במוסדות הלימוד המתאימים) יכול לעבוד מטעם מוסד החינוך ולא רק בוגרי לימודי התעודה.
למידע נוסף תוכל לפנות לאנשי השירות של האתר באמצעות טופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.