שלום, יש לי B.A. בחינוך מבר אילן, מלפני כ10 שנים. סיימתי את כל הקורסים בחינוך מיוחד ב"הצטיינות יתרה", אך לא סיימתי את כל הדרישות ב"עבודה מעשית", ולכן לא קיבלתי "רישיון הוראה" ותואר ב"חינוך מיוחד". כעת, אני רוצה לעשות השלמות, על מנת לעבוד כ"גננת שי"ח". שאלותי הן: 1. אילו קורסים אני צריכה להשלים? 2. היכן ניתן ללמוד אותם? (עדיף במרכז) 3. האם גננת שי"ח, צריכה לעבוד לפני כן כגננת אם, או שלא מחייב? תודה רבה, שירה.
נ
נועה סטרוז
השלמות נדרשות לקבלת רישיון הוראה
שלום אסתי,
כדי לדעת איזה קורסים חסרים לך או אילו השלמות תצטרכי לבצע את צריכה לפנות לאוניברסיטת בר אילן לקבלת מפרט על כל "החוסרים שלך". ברגע שיהיה לך את הפירוט תוכלי לפנות לכל אחד ממוסדות הלימוד בארץ, כולל אוניברסיטת בר אילן המציעים לימודי חינוך מיוחד / חינוך מיוחד לגיל הרך לקבלת הצעת מחיר להשלמת התעודה והרישיון שלהם את זקוקה כדי לעבוד כגננת שי"ח.
לגבי גננות שיח - עד כמה שידוע לי, כדי להיות גננת שיח עלייך להחזיק בתעודת הוראה בחינוך מיוחד לגיל הרך אין שום דרישה להיות גננת אם או לעסוק בתחום לפני כן.
אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה כך שיועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם ויסייע לך באיתור מוסדות הלימוד בהם תוכלי לבצע את כל ההשלמות הדרושות לך.