השתחררתי לפני כחצי שנה בערך מהצבא ואני מתלבטת מה ללמוד. אני מאוד מעוניינת לעבוד עם ילדים בעלי לקויות למידה ובגלל זה חשבתי על תואר בחינוך מיוחד כדי להגיע להוראה מתקנת או מורה לילדים מתקשים בבית ספר. דרך התואר יש גם תעודת הוראה רגילה עם מקצוע ללמד וזה דבר שאני פחות רוצה.. להיות מורה בכיתה. אלא יותר לעבוד עם הילדים שמתקשים מחוץ לכיתה ואולי להמשיך לאיבחון דדיקטי כתואר שני.בנוסף בתואר קצת קשה לי להחשף לאוטיזם ברמות קשות מצד שני חשבתי על תואר בחינוך גופני . אני מאוד מתחברת לעולם הספורט ולילדים. ספורט זה משהו שתמיד היה בנפשי ..אבל שוב פחות מורה לספורט אלא לשלב את הטיפול דרך הספורט . (יש לציין שלתואר בחינוך מיוחד אני לא צריכה במבחן פסיכומטרי ובחינות גופני כן, מה שמעכב אותי ללמוד בשנה הבאה כדי שאספיק להבחן)מה כדאי לי ללמוד ? והשנה או בשנה הבאה?
ה
הודיה
האם ללמוד חינוך מיוחד או חינוך גופני? השנה או שנה הבאה?
השתחררתי לפני כחצי שנה בערך מהצבא ואני מתלבטת מה ללמוד. אני מאוד מעוניינת לעבוד עם ילדים בעלי לקויות למידה ובגלל זה חשבתי על תואר בחינוך מיוחד כדי להגיע להוראה מתקנת או מורה לילדים מתקשים בבית ספר. דרך התואר יש גם תעודת הוראה רגילה עם מקצוע ללמד וזה דבר שאני פחות רוצה.. להיות מורה בכיתה. אלא יותר לעבוד עם הילדים שמתקשים מחוץ לכיתה ואולי להמשיך לאיבחון דדיקטי כתואר שני.בנוסף בתואר קצת קשה לי להחשף לאוטיזם ברמות קשות מצד שני חשבתי על תואר בחינוך גופני . אני מאוד מתחברת לעולם הספורט ולילדים. ספורט זה משהו שתמיד היה בנפשי ..אבל שוב פחות מורה לספורט אלא לשלב את הטיפול דרך הספורט . (יש לציין שלתואר בחינוך מיוחד אני לא צריכה במבחן פסיכומטרי ובחינות גופני כן, מה שמעכב אותי ללמוד בשנה הבאה כדי שאספיק להבחן)מה כדאי לי ללמוד ? והשנה או בשנה הבאה?
נ
נועה סטרוז
בחירה בין חינוך מיוחד לחינוך גופני
שלום הודיה,
ראשית חשוב לציין שאת רק בתחילת דרכך ועוד שנה לא תעכב אותך אלא תעזור לך למצוא את הדרך הנכונה והמתאימה עבורך. לפעמים עדיף לחכות עוד שנה ולא לעזוב את הלימודים באמצע כי הבנת רק אחרי שהתחלת ללמוד שזה לא בשבילך.
לגבי המסלולים ביניהם את מתלבטת - עם תואר בחינוך גופני, ללא פסיכולוגיה (לתואר ראשון ושני) תוכלי רק ללמד חינוך גופני, להעביר חוגים ועוד. ללא ניסיון אקדמי ומקצועי בתחום טיפולי אי אפשר לטפל באמצעות ספורט. אם אינך מעוניינת להיות מורה לספורט, לפי דעתי לא כדאי שתלכי ללמוד הוראת חינוך גופני, גם אם את אוהבת ספורט מאוד, תוכלי פשוט לעסוק בו בשעות הפנאי ואף לעשות קורסים מקצועיים ולפתוח חוגים וסדנאות.
לגבי חינוך מיוחד המצב מצד אחד קצת יותר מורכב ממה שתיארת ומצד שני פחות מורכב. מי שלומדת חינוך מיוחד לא צריכה להוציא תעודת הוראה בחינוך רגיל גם בניגוד למה שכתבת פה - היא מוציאה תעודת הוראה בחינוך מיוחד בלבד. כדי להמשיך בעתיד ללימודי הוראה מתקנת / אבחון דידקטי את תדרשי לבין 3-5 שנות ניסיון בעבודה חינוכית / הוראה + תעודת הוראה כך שבכל מקרה תדרשי להיות מורה.
ממה שנראה מסלול של חינוך מיוחד יכול להביא אותך לנקודת סיום שאליה את שואפת קצת יותר מהר ובטוח שיותר בקלות.
במידה ותרצי לקבל עוד מידע על שני המסלולים תוכלי להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם.