היי אשמח לייעוץ. אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה לתואר ראשון וייעוץ חינוכי לתואר שני. ורק אתמול גיליתי שעל מנת לעסוק בייעוץ חינוכי אני חייבת שיהיו לי 3 שנים של וותק בהוראה. כלומר, אני חייבת תעודת הוראה. השאלה היא האם אפשר ללמוד פסיכולוגיה תואר ראשון כי זה נושא שמעניין אותי, ואחר כך רק להוציא תעודת הוראה, ללמד 3 שנים ולהתחיל תואר בייעוץ חינוכי? כמה זמן לוקח להוציא תעודת הוראה? והאם זה בכלל שווה ללמוד ייעוץ חינוכי כי הבנתי שאין הרבה עבודה בתחום. אני ממש אובדת עצות, אני חייבת להתחיל ללמוד כבר ואני לא מצליחה להיסגר על כלום. אודה לכם מאוד על דעתכם הכנה. תודה רבה!
נ
נועה סטרוז
לימודי ייעוץ חינוכי, וותק בהוראה ולימודי פסיכולוגיה
שלום יעל,
בעקרון התכנית שלך יכולה להתאים עבורך מאוד - אין שום בעיה שתציגי תואר ראשון בפסיכולוגיה + תעודת הוראה (עם הניסיון הנדרש) בעת הגשת המועמדות ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי.
ברוב המקרים להוציא תעודת הוראה בלבד לוקח כשנה ואם עושים זאת בסלול הסבה זה יכול לקחת גם שנתיים.
לגבי הדרישה לייעוץ חינוכי - ישנה דרישה הולכת ועולה לתחום כך שאין סיבה שאם התחום מעניין אותך לא תפני אליו ותעבדי בתחום.
חשוב לציין כי קיים גם תואר ראשון בתחום ולכן את יכולה לבחור ולהתחיל ממנו כבר מההתחלה במקום ללמוד קודם פסיכולוגיה ותעודת הוראה.
את נשמעת מעט מבולבלת לגבי הכיוון אליו את מעוניינת לפנות ולכן אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה כך שיועץ מטעמנו יוכל לחזור אלייך ולעזור לך לעשות קצת סדר בעניינים.