חינוך מיוחד והמשך לתחום הטיפול - מכללה או אוניברסיטה?
חינוך מיוחד והמשך לתחום הטיפול - מכללה או אוניברסיטה?
בתאל
1 תגובות
אשמח לעזרתכם, אני רוצה שנה הבאה להתחיל ללמוד תואר ראשון בחינוך מיוחד ואז להמשיך לתואר שני בטיפול.. אני יודעת מראש שאני לא רוצה להיות מורה.. השאלה איפה כדאי להירשם לתואר הראשון במכללה או באוניברסיטה ואיפה?
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך ולימודי המשך בטיפול
שלום בתאל,
לפני הכל חשוב לציין כי גם אם אינך מעוניינת להיות מורה ברוב המסלולים הפונים לבוגרי לימודי חינוך רגיל ומיוחד נדרש ניסיון בתחום החינוך וההוראה ולכן את רוב הסיכויים שכן תצטרכי להיות מורה, לפחות כמה שנים. אם אינך מעוניינת בשום אופן להיות מורה לא משנה מה עליך לשקול שוב את המסלול בעיקר כי בשנת הלימודים האחרונה בחינוך את נדרש לשעות רבות של עבודה מעשית על מנת שתוכלי לקבל את תעודת ההוראה שלך.
מבחינת מוסד לימודים (מכללה או אוניברסיטה) אני יכולה להמליץ לך לפנות למוסד הלימודים שמתאים עבורך מבחינת מיקום, עלויות, מאפיינים חברתיים ועוד. כיום, בניגוד לעבר ההבל בין האוניברסיטאות למכללות המציעות לימודי חינוך לא גדול (אם קיים בכלל) והמכללות השונות המתמחות בחינוך מציעות מסלולים ברמה גבוה מאוד ותארים שווי ערך לתארים המוצעים ע"י האוניברסיטאות.
לדעתי חשוב מאוד שתבחרי מסלול ללימודי המשך ותחום ספציפי בו את מעוניינת לעסוק (עולם הטיפול הוא עולם גדול ומעמיק מאוד) ואז תביני כמה שנות הוראה תדרשי לעבור כדי להשתלב במסלול בו את מעוניינת ללמוד ולעסוק כדי להחליט האם זה מה שחיפשת.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון בו תוכלי להשאיר את הפרטים שלך כדי שיועץ מטעמנו יחזור אלייך ויסייע לך במציאת המסלול המתאים ביותר עבורך.