לאחרונה התחלתי להתעניין בלימודי חינוך - בעיקר של הגיל הרך.. אני בת 22, אין לי פסיכומטרי, אולם יש לי ממוצע בגרויות גבוה (מעל 92). אני גרה במרכז, האם אוכל להתקבל למוסד לימודים ללא הפסיכומטרי? הבנתי שלסמינר הקיבוצים למשל כן. האם הם מומלצים? מה ניתן לעשות עם חינוך לגיל הרך? להשתלב כגננת? האם יש ביקוש עבודה בעניין? כי נניח קשה לי לדמיין את עצמי פותחת גן ילדים.... והאם כל המסלולים של לימודי הגיל הרך דומים פחות או יותר בכל מוסדות הלימודים?
אשמח לתשובתך.. תודה, דנה
מ
מיטל ווארפול
חינוך לגיל הרך
שלום דנה, מקצוע החינוך הינו מקצוע מבוקש. השאלה אם תחום זה מעניין אותך? ניתן להשתלב עם התואר במסגרות של גני ילדים, עמותות, מסגרות פרטיות ושילוב עם חינוך מיוחד. רוב המסלולים המוכרים דומים בתכנית ההכשרה. סמינר הקיבוצים ידועה כמכללה מצויינת לחינוך תוכלי לבדוק גם מול מכללת בית ברל ומכללת לוינסקי. אני ממליצה לך לבחון אפשרות כמו לימודי חינוך מיוחד ושילוב אבחון דידקטי כדי להגדיל את ההכשרה. מסלול ללימודי הוראה לגיל הרך כוללים לימודים בתחומי הקריאה, כתיבה וחשבון, ספרות ילדים, משחק ולמידה, היבטים התפתחותיים של הילד בגיל הרך, תיאוריות התנהגותיות וכו', מטרת הלימודים להכשיר אותך להיות גננת, או מורה. בברכה מיטל ווארפול
ד
דנה
תגובה
היי, תודה על התגובה המהירה,
כיצד ניתן לשלב אבחון דידקטי? האם זהו קורס נפרד? איך הולך העניין? והאם ידוע לך אם בסמינר הקיבוצים זהו שכר לימוד אוניברסיטאי?
לגבי בית ברל- לצערי שללתי את האופציה מפאת המרחק.. (אני גרה בראשון) ולגבי מכללת לוינסקי- אמנם אין לי בעיה עם הממוצע בגרויות, אבל עם האנגלית כן....
האם כל אותן מכללות נותנות תואר זהה?
תודה מראש
מ
מיטל ווארפול
שאלות חינוך לגיל הרך
שלום, אבחון דידקטי ניתן ללמוד אם את מחליטה ללכת לכיוון החינוך המיוחד.
בסמינר הקיבוצים השכר הוא אוניברסיטאי
בכל המכללות את מקבלת תעודה זהה אם תבחרי באותו סוג מסלול