האם חייב ניסיון בהוראה לפני תואר שני בייעוץ חינוכי?
האם חייב ניסיון בהוראה לפני תואר שני בייעוץ חינוכי?
אחייה
3 תגובות
שלום, למדתי תואר ראשון בסוציולוגיה וניהול משאבי אנוש, אני מעוניינת ללמוד ייעוץ חינוכי. האם בשביל להיות יועצת חינוכית אני חייבת לעבוד בהוראה? (לא מתכוונת להוצאת תעודת הוראה אלא האם כל יועץ חינוכי היה לפני כן מורה כתפקיד התחלתי הכרחי)
נ
נועה סטרוז
תנאי קבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי
שלום אחייה,
כדי להתקבל לתואר שני בייעוץ חינוכי על המועמדים להציג ניסיון בפעילות חינוכית. אין זה אומר שחייבים להיות בעלי ניסיון בהוראה אלא רק בפעילות חינוכית. עם זאת, חשוב לציין כי מוסדות הלימוד השונים דורשים מהמועמדים להציג גם תעודת הוראה, או להשלים לתעודת הוראה במהלך הלימודים.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על תנאי הקבלה למסלולים במוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ.
תגובה בנוגע לתשובתך
היי, תודה על העזרה, לגבי הקבלה ללימודים אני יודעת שצריך להציע תעודת הוראה והתנסות בפעילות חינוכית..שאלתי היא האם בשביל לעבוד בתור יועצת חינוכית אני צריכה להיות לפניכן מורה. תודה ויום טוב
נ
נועה סטרוז
תנאי קבלה ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי
שלום אחיה,
כל מוסד לימודים בוחר האם הוא מעדיף לקבל אנשי חינוך מתחומים שונים או קודם כל מורים ורק אח"כ אנשי מקצוע אחרים שעסקו בחינוך.
חשוב לציין כי רוב מוסדות הלימוד בוחרים לקבל ללימודים קודם כל מורים ורק לאחר מכן מועמדים עם ניסיון בחינוך (ללא קשר להוראה).