סיימתי תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה , כבר במהלך הלימודים הבנתי שאני לא מעוניין לעסוק בתחום לכן פניתי להוראה , ומזה 3 שנים אני עובד בהורה בתיכונים
מהרגע הראשון הבהירו לי המנהלים שאני חייב להוציא תעודת הוראה ע"מ להמשיך לעבוד בתחום (עם היום בכל מקום קיבלו אותי על תנאי שאתחיל ללמוד הוראה )
ניסיתי לברר פרטים אבל אני מודה שהעניין לא לגמרי ברור לי שמעתי שיש מסלולים מקוצרים לאקדמאים אבל מבירור שעשיתי במכללה להכשרת מורים , הם דורשים שלושה ימי לימודים למשך שנתיים (לאקדמאים ) , זהו כמובן נטל שאני לא יכול לשאת
כמו כן הם אומרים שבלימודי הוראה אני צריך לבחור תחום דעת , הסברתי להם שיש לי תחום דעת (חשמל ואלק') ואני לא צריך תחום דעת נוסף , ונראה לי שזאת שהמסלול שהציעו לי הוא ככ ארוך, אני חייב לבחור באחד מתחומי הדעת של המכללה ולהשתלם גם בהם
האם אפשר ללמוד לימודי הוראה ללא תחום דעת (שמן הסתם יאריך לי את הלימודים ) כלומר לימודי הוראה נטו בלי התעסקות בתחום הדעת ובזמן סביר ?
נ
נועה סטרוז
הסבת מהנדסאים להוראה
שלום אדיר,
למיטב ידיעתי קיימת תכנית ייחודית הפונה למהנדסאים מתחומים שונים ומכשירה אותם להוראה בזמן קצר מהממוצע. התכנית מיועדת לבעלי תואר אקדמי באחד מן התחומים הבאים: הנדסת מכונות, הנדסת חשמל, הנדסת אלקטרוניקה, ממוסד מוכר על ידי המל"ג, או ממוסד להשכלה גבוהה בחו"לשהוכר בארץ.
תכנית ההכשרה מתבצעת על ידי המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה בשיתוף עם סמינר הקיבוצים והלימודים מתקיימים בתל אביב.
לתכנית יתקבלו מועמדים שיעמדו בדרישות הסף ויעברו ועדת קבלה.
לפרטים נוספים יש לפנות למחלקה להוראה במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה או להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם.