שלום, אני עושה הסבה לגיל הרך שנה שניה (ואחרונה) אני נהנית מהלימודים אבל לא מהיום מעשי בגן. האם עדיף לעזוב למרות שעשיתי שנה אחת כבר (מתוך שתיים שאני צריכה) ולעבור להתמחות אחרת בגיל יסודי.. אין לי מושג מה לעשות אני אובדת עצות. איך יודעים אם מתחברים למשהו או לא..? עזרתכם בבקשה
נ
נועה סטרוז
הסבה להוראה - מציאת מסלול מתאים
שלום דנה,
לדעתי, אם אינך מתחברת לעבודה בגן חבל לסיים את המסלול ואז להתחיל ולחפש מסגרת שכן תתאים לך. עדיף למצוא אחת כזו מעכשיו ולהשתלב בה כך ש"תבזבזי" כמה שפחות זמן. כדי לדעת אם משהו מתאים לך או לא הדרך הטובה ביותר היא ניסיון אך יש דברים שניתן לדעת מראש - תשאלי את עצמך מה מקשה עלייך בעבודה בגן, מדוע את לא מתחברת לעבודה, האם מדובר בגיל של הילדים או בהיותם ילדים בכלל וכך תוכלי למצוא כיוון שיתאים עבורך. אם את לא מתחברת לעבודה עם ילדים בגיל הגן, יש סיכוי גבוהה שגם עבודה עם ילדים בכיתה א-ב לא כל כך תתאים לך ולכן אולי עדיף להשתלב במסלולים לגילאים גבוהים יותר.
אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם.
דילמה לגבי לימודי גיל רך
שלום אני נמצאת בדילמה לא פשוטה. יש לי תואר ראשון בחינוך והתחלתי הסבה לגיל הרך שהיא שנתיים, אני כבר בשנה שניה, הלימודים בסדר ומעניינים אך החלק של המעשי בגן פחות מעניין אותי .. אני בדילמה מצד אחד אני נמצאת כבר בשנה השניה והאחרונה מצד שני כמעט בטוחה שלא ארצה לעבוד בגן (ולא יודעת אם כגננת קבועה בכלל בהתחלה).. מה עושים עזרו לי מנסיונכם,האם כדאי לעזוב עכשיו? האם אם אמשיך בלימודי הגננת אוכל ללמד בבי"ס יסודי שיותר נראה לי שיתאים לי (או שאצטרך עוד השלמה והרחבה כזו זה עוד שנתיים).. מה עושים ?