שלום, אני בשנה האחרונה לתואר ראשון בחינוך וסצויולוגיה, אני מתעניינת בלימודי תואר שני בייעוץ חינוכי (עם התמחות לגיל הרך) או בלקויות למידה, אשמח לדעת 1. מהם תנאי הקבלה לכל אחד מהתארים 2. במה ניתן לעסוק\ האם יש בתחומים האלה עבודה 3. במידה ואני פחות מתעניינת בהוראה מה יותר מתאים 4. בתחום של לקויות למידה, אשמח לדעת האם ישנו מקום בו ניתן לעשות תואר שני עם אבחון דדיקטי והוראה מתקנת
תודה רבה!
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול ללימודי תואר שני
שלום נטלי,
אחלק את התשובה שלי לסעיפים כך יהיה לך יותר קל להפריד בין שני המסלולים.
1. תואר שני בלקויות למידה ואבחון דידקטי - מתקיים בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ וכדי להתקבל אליו צריך להחזיק בתואר ראשון מעולם החינוך או תחום משיק ובין 3-5 שנות ניסיון החינוך והוראה. יש הרבה עבודה בתחום גם במסגרות פרטיו וגם במוסדות ממשלתיים, בתי ספר, מוסדות חינוכיים ועוד.
** חשוב לציין כי הוראה מתקנת לא נלמדת במסגרת התואר השני לאבחון דידקטי ולקויות למידה אלא בנוסף, כקורס הפונה לאנשי חינוך ומתקיים במכללת אחוה, דודו ילין, אורנים ועוד.
2. לימודי תואר שני בייעוץ חינוכי פונים לבוגרי תואר ראשון בחינוך או תחומים משיקים, עם ממוצע 85 ומעלה ובין 3-5 שנות ניסיון בחינוך. גם בתחום הזה נדרש מאוד בשוק בעיקר במוסדות ממשלתיים כמו בתי ספר, פנימיות ועוד. אך ניתן לעבוד גם באופן פרטי.
היות ואת מתעניינת בשני מסלולים שדורשים ניסיון בחינוך אך אינך מעוניינת לעסוק בתחום אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם כדי לסייע לך בבחירת המסלול המתאים ביותר עבורך.