חינוך לגיל הרך - האם הסבה בגיל 40 תהווה בעיה במציאת עבודה?
חינוך לגיל הרך - האם הסבה בגיל 40 תהווה בעיה במציאת עבודה?
אירית תמם
2 תגובות
אני שוקלת הסבה מקצועית לגננות גיל הרך גילי הוא 42 + ואני מעוניינת לדעת האם הגיל יהווה לי מכשול למציאת עבודה ? אהיה בת 44 וגם לגבי התנאים ועם מי ניתן לברר? כמו כן הייתי רוצה לברר מה השכר שמקבלת גננת ?
נ
נועה סטרוז
הסבה לחינוך לגיל הרך
שלום אירית,
היות ולא ציינת במה את עוסקת ומה הרקע האקדמי שלך מאוד קשה לי לכוון אותך למסלול מתאים.
לגבי הגיל - בתאוריה אין סיבה שהוא יפריע לך במציאת עבודה כאשר נדרשת גננת (ויש דרישה גבוהה בתחום) הגיל פחות משנה ברוב המקומות. עם זאת חשוב שתיקחי בחשבון שבגלל הגיל המאוחר בו תכנסי למשרד החינוך הפנסיה שלך תיפגע מאוד היות ולא תצליחי לצבור מספיק וותק כדי להגיע לרמה הגבוהה ביותר של הפנסיה.
מסלולים להסבת אקדמאים נמשכים בד"כ בין שנה לשנתיים כך שכפי שציינת אכן תהיי בת 44 לפחות כאשר תכנסי למשרד החינוך (בהתחלה רק בתור גננת סבב או גננת מחליפה) ותיקח לפחות עוד שנה עד שתכנסי לגן משלך אם תחליטי לעשות זאת ותמצאי מתאימה ע"י המפקחת.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על מוסדות הלימוד השונים המציעים מסלולי הסבת אקדמאים לחינוך לגיל הרך ואני ממליצה לך לפנות אליהם לייעוץ אישי כדי להבין האם משתלם לך כלכלית להשתלב במסלול ולהיכנס לעולם החינוך בגיל 44-45.
לגבי השכר - גננת מתחילה מרוויחה כ5000 ש"ח בחודש במשרה מלאה ואילו גננת עם וותק יכולה להגיע לכ-9000 ש"ח בחודש.
תודה והוקרה על הייעוץ המפורט
נועה שלום אני רוצה להודות לך מאוד על הייעוץ המפורט קיבלתי ממך מידע מפורט ששופך נקודות אור בנוגע להחלטה .המון המון תודה על האדיבות והמקצועיות .אירית