שלום שמי יפית בת 25 מעוניינת ללמוד חינוך מיוחד ברשותי בגרות מלאה בממוצע 75 כן,אני יודעת שהממוצע נמוך ועצוב לי מאוד לדעת שכיון שהממוצע נמוך המכללות סוגרות בפני את הדלתות האם יש לך עצה בשבילי היכן ללמוד באזור מרכז הארץ במקום בו יקבלו אותי? אשמח לשמוע את דעתך על האוניברסיטה הפתוחה הייתי רוצה ללמוד שם אך אני מפחדת מהשמועות הרבות על הקשיים הרבים
תודה מראש יפית
נ
נועה סטרוז
קבלה ללימודי חינוך עם ממוצע בגרויות נמוך
שלום יפית,
קיימים כמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ המציעים את האפשרות להתקבל ללימודי חינוך עם תנאי קבלה נמוכים מהנורמה או ללא תנאי קבלה בכלל , ביניהם: מכללת רחובות, מכללת ראשון לציון, האוניברסיטה הפתוחה, מכללת רעננה ועוד.
האוניברסיטה הפתוחה וכל מוסדות הלימוד המציעים קבלה בתנאים נמוכים יחסית נחשבו בעבר בעיני רבים כמוסדות לימוד טובים פחות אך כיום גם הדעה הזו כבר נעלמה. הקשיים שכן יכולים להיות באוניברסיטה הפתוחה ובמוסדות המציעים מסלולים דומים היא המסגרת ה"משוחררת יחסית" - מדובר במסלולים שבהם אין לימודים מידי יום ומערכת השעות גמישה מידי כך שלא כל אחד מתאים אליהם - מי שצריך מסגרת יכול מעט להתקשות או פשוט לבנות לעצמו מערכת שעות צפופה כדי לא לגלוש או למשוך את הלימודים יותר מידי זמן.
אני אישית ממליצה לכל מי שמתעניין בלימודים לפנות למוסדות הלימוד המתאים לו, לגשת לימים פתוחים ולראות האם המסגרת המוצעת מתאימה לו או לא - מדובר בימים שמאפשרים לפגוש לא רק את צוות הוראה במוסד הלימודים אלא גם תלמידים שכבר לומדים כך שתוכלי לקבל חוות דעת מבפנים.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים השונים שיכולים להתאים עבורך ותנאי הקבלה למוסדות הלימוד השונים כך שתוכלי למצוא את מוסדות הלימוד שמתאימים לתנאים שבהם את עומדת.