הי, ראיתי מסלול מאוד מיוחד בסמינר הקיבוצים, מסלול הוראה לגיל הרך, שנקרא "חינוך יצירתי" (הסבה) דיברתי עם נציג שרות מטעמם והוא אמר שהם אינם יכולים לשלוח לי את תוכנית הלימודים, מה אפשר לעשות,איך אדע במה זה שונה ממסלול רגיל לגיל הרך? אולי את יודעת משהו על המסלול? ושאלה נוספת אני מעוניינת לעשות תואר שני לאחר מכן בטיפול באומנות חזותית, האם יש ביקוש לטרפיסטים רגשיים במשרד החינוך? אני רוצה לעבוד במשרד החינוך כי אני רוצה בטחון תעסוקתי,והאם על מנת להתקבל למשרד החינוך צריך לעבור דרך המעסיק - מתי"א?או שיש בתי ספר שמעסיקים באופן ישיר? כי משיחה עם מנלהלת מתי"א הבנתי שלא ניתן לעבוד בתחום , גם אם יש תואר שני,אם חסרה לי תעודת הוראה בחינוך מיוחד.(למרות שזה לא מצוין במכוון של משרד החינוך) לסיכום : חלום חיי להיות טרפיסטית באומנות, פשוט בגלל שזה מקצוע צר ואני לא רוצה לשים את כל הביצים בסל אחד,אני הולכת קודם על מקצוע הגננת,מאוד מתלבטת וחסרת מנוחה מהבלבול, אודה מאוד על תשובה :)
נ
נועה סטרוז
הוראה לגיל הרך וחינוך יצירתי
שלום גילי,
אחלק את התשובה שלי לכמה חלקים כי שאלת כמה שאלות שקשורות אחת לשניה אך לא לחלוטין.
1. קורס חינוך יצירתי הסמינר הקיבוצים - רוב מוסדות הלימוד בארץ לא שולחים תכניות לימוד במייל או בדואר. באתר שלהם תוכלי למצוא את המידע הבסיסי אך מבחינתם כדי לקבל מידע מעמיק את צריכה להגיע אליהם לייעוץ כך שגם את תוכלי לראות האם המסלול מתאים עבורך וגם הם יוכלו להבין אם את מתאימה למסלול - סוג של וועדת קבלה. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול לחינוך יצירתי כך שתקבלי כמה שיותר מידע מראש ותוכלי לבחון האם זה המסלול המתאים עבורך.
2. מטפלים רגשיים ומטפלים באומנות נדרשים מאוד במוסדות לימוד לחינוך מיוחד אך יכול מאוד להיות שאכן יש דרישה לתעודת הוראה בחינוך מיוחד בחלק ממוסדות הלימוד (למרות שלמיטב ידיעתי לא בכל מקום זו הדרישה). אני אישית ממליצה לך לבדוק מול משרד החינוך עצמו מה היא הדרישה - בכל מקרה למצוא בית ספר שיעסיק אותך בצורה עצמאית ללא הנחיות או המלצות של המפקחת האזורית יהיה מאוד קשה למצוא, מומלץ מאוד לעבוד בתחום הזה תחת משרד החינוך ולא באופן עצמאי (לפחות לא מי שמעוניין בעבודה קבועה בבתי ספר).
חינוך מיוחד או רגיל התלבטות
הי, תודה על התשובה הקודמת, יש לי שאלה נוספת: אם אני עושה הסבה לחינוך לגיל הרך לחינוך מיוחד האם אוכל לעבוד כגננת בגן רגיל? או שאני מערימה עליי קשיים? אני מעדיפה להוציא תעודה כזו,כי אחר כך אני רוצה לעשות תואר שני בטיפול באומנויות וזה מגדיל לי את הסיכוי למצוא עבודה. תודה מראש
נ
נועה סטרוז
בחירה בין חינוך רגיל לחינוך מיוחד
שלום גילי,
בוגרי חינוך מיוחד לא יכולים לעבוד במסגרות לחינוך רגיל ולהפך כך שאינך מערימה קשיים כי האפשרות פשוט לא קיימת. אם את מעוניינת לעבוד בגן רגיל את צריכה ללמוד במסלול המתאים לכך אך קיימים הרבה מאוד גנים לחינוך מיוחד בארץ, אין סיבה שלא תוכלי למצוא עבודה בתחום.