אם אני למדתי גיל הרך ויש לי תואר. אך מעוניינת יותר לעבוד בייעוץ לגיל הרך וכאלה.. כמו סופר נני פחות להיות גננת יותר לתת יעוץ עזרה הכוונה. מה התארים שיכולים להתאים לי אחרי שלמדתי גיל הרך כך שיכוונו אותי לכך. האם צריך הרבה נסיון כגננת? אם לא כמה ניסיון צריך? ספרו לי על עוד תחומים אפשריים בהרחבה בבקשה
ש
שיר
תואר שני חינוך?!
שלום יש לי תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה, חושבת לגשת לתואר שני בחינוך שאולי קשור בייעוץ. עכשיו ככה, כמה שאלות, האם אני חייבת ניסיון לשם עבודה בייעוץ? (נגיד גיל הרך) או שעדיף בכלל במקום תואר שני ללכת ללמוד גיל רך -למרות שאני לא מעוניינת ממש להיות גננת אך רק בשביל לעבוד בייעוץ? ואחרון, מה עוד אפשר ללמוד כתואר שני שמתקשר לתחומים שיותר מייעצים ומכוונים
נ
נועה סטרוז
תואר שני בחינוך או בייעוץ
שלום שיר,
כדי ללמוד ייעוץ חינוכי - שזה התחום שנראה שיתאים עבורך לפי העניין שהבעת בייעוץ בסיוע את מחויבת בניסיון בעבודה חינוכית ( 3 שנים לפחות) ותעודת הוראה. אם אינך מעוניינת להיות גננת או מורה או בכלל לעסוק בחינוך את עלולה להתקשות בהשלמת הוותק הנדרש.
אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה כך שיועץ לימודים מטעמנו יוכל לחזור אלייך ולסייע לך במציאת מסלול שיתאים עבורך וידרוש ממך כמה שפחות (אם בכלל) עבודה בתחום שאינך מעוניינת לעסוק בו.
גננת שילוב
יש לי תואר ראשון בחינוך לומדת גננות. שאלתי, האם כשאסיים את הלימודים אוכל לעבוד כגננת שילוב, כך שאלך לכמה גנים לעבוד עם ילדים מתקשים למרות שאין לי עודה של גננת חינוך מיוחד? מה כן אוכל לעשות כדי להשתלב בדבר כזה בדרך הכי קצרה, ז"א לא איכפת לי ללמוד אבל לא עוד פעם תעודת חינוך מיוחד אלא אם צריך קורס או משהו? תודה
נ
נועה סטרוז
עבודה כגננת שילוב בסיום הלימודים
שלום דנה,
בעקרון, מי שמעוניין בעבודה בשילוב צריך לעשות קורס הכשרת משלבים לבעלי צרכים מיוחדים.
הקורס פונה לעובדי הוראה כאשר חלק ממוסדות הלימוד דורשים ניסיון אקדמי ומקצועי עם חינוך מיוחד וחלק דורשים ידע בסיסי וניסיון בחינוך מכל סוג.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על מוסדות הלימוד המציעים את הקורס, התכנים הנלמדים במסגרתו, קהל היעד אליו הוא פונה ועוד.
גננת משלימה
האם אני יכולה לבקש בסיום הלימודים לעבוד (נכון לאותו זמן) כגננת משלימה (גננת סבב) ולא עם גן משל עצמי? לפחות בתור התחלה.. יש אופציה כזו?
נ
נועה סטרוז
עבודה כגננת משלימה במקום גננת קבועה
שלום תמי,
בעקרון אין חוק שאוסר עלייך לבקש להיות גננת משלימה - בכל מקרה לא כל הגננות מקבלות גן משלהן עם סיום הלימודים. הגננות עוברות ביקורות שונות ולאחר מכן רק מחליטים אם זה מה שיתאים להן.
ממליצה לך לבדוק מול המפקחת מטעם משרד החינוך באזור שלך - היא תוכל הסביר לך את התהליך במלואו מנקודת המבטח הביורוקרטית.
בברכה, נעה
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים בעולם החינוך
שלום טליה,
לא ברור כ"כ מה הכוונה שלך ב"להיות כמו סופר נני" - מדובר באישה שעבדה המון שנים עם ילדים אין לה הכשרה ספציפית שהפכה אותה למי שהיא.
אני קצת מתקשה לכוון אותך למסלול לימודים שיתאים עבורך כי אני לא לחלוטין מבינה מה בדיוק את מעוניינת לעשות - להיות יועצת חינוכית? פסיכולוגית ילדים? או מהו אחר לחלוטין?
אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך כדי לסייע לך במציאת המסלול המתאים ביותר עבורך.