שלום נועה, אני בוגרת תואר ראשון במדעי החברה מאוניברסיטת בר אילן בממוצע של 82.5. לאחרונה החלטתי לעשות הסבה אקדמאית לטובת החינוך המיוחד. לאחר בירורים רבים, נרשמתי לתואר שני בחינוך מיוחד במכללת מל"א. כעת עלו לי תהיות רבות ואני חושבת שאולי מיהרתי להירשם לתואר שני שאולי לא כל כך יועיל במציאת עבודה בעתיד. וכך נולדו השאלות: 1. מה כדאי יותר ללמוד עבורי כעת? תואר שני בחינוך מיוחד או לעשות הסבה+תעודת הוראה? 2. אם הסבה, איפה כדאי לעשות את ההסבה? 3. איני יודעת באם לבחור חינוך מיוחד לגיל הרך או לכלל הגילאים. איך בוחרים? האם צריך לעשות תעודת הוראה גם לגיל הרך? אנא עזרי לי.
נ
נועה סטרוז
לימודי המשך בתחום החינוך המיוחד
שלום סופיה,
אם את מעוניינת להיות מורה במסגרות של חינוך מיוחד יהיה לך יותר קל להיכנס לתחום לאחר הסבה ותעודת הוראה - תואר שני בחינוך מיוחד ללא ניסיון בתחום ידרוש ממך להוציא בכל מקרה תעודת הוראה (אם את מעוניינת בהוראה כמובן). יש כמה מוסדות לימוד המציעים לימודי הסבה לחינוך מיוחד, ביניהם: סמינר הקיבוצים, מכללת לוינסקי, מכללת אורנים, בית ברל, מכללת אחוה ועוד.
לגבי בחירת המסלול המתאים - אם את מעדיפה לעבוד רק עם ילדים קטנים כמובן שחינוך לגיל הרך הוא מומלץ מאוד אך הכלל גילאי (6-21) יאפשר לך לעבוד ביותר מסגרות כמו בתי ספר יסודיים, תיכונים, חטיבות ביניים ועוד. אומנם לא תוכלי לעבוד בגנים אך יהיו לך יותר אופציות במקומות שונים.
היות ויש לך המון תהיות ושאלות לגבי התחום אני ממליצה לך בחום להשאיר את הפרטים שלך הטופס יצירת הקשר שהשארתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה - יועץ לימודים מטעמנו יחזור אלייך ויסייע לך במציאת המסלול המתאים עבורך.
תודה רבה
תודה רבה נעה, הייתי רוצה לנסות לעבוד עם הגיל הרך אך משום שאין לי ניסיון איני בטוחה שזו שכבת הגיל שאתאים לה... במידה ואלמד חינוך מיוחד הכלל גילי, האם יש מסלול שלאחריו אוכל לעבור לגיל הרך? או הפוך- מהגיל הרך לכלל גילי? במידה וכן, מה הוא כולל?
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך מיוחד
שלום סופיה,
בעקרון מי שבוחר מסלול ספציפי בחינוך מיוחד ומעוניין לעבור לא עובר הכרה קצרה ובד"כ נדרש להשלמה של תואר בתחום (עם פטורים כמובן אבל בכל זאת נדרשת לפחות שנה של לימודים).
אני ממליצה לך, לפני שאת בוחרת מסלול, לפנות לגנים ובתי ספר של חינוך מיוחד ולבקש להתנדב שם כמה ימים כדי לראות איזה מסלול לדעת יתאים יותר - זו הדרך הטובה ביותר לדעת לאן תתחברי יותר בהמשך.
בברכה, נעה
ג
גלי נוי
תואר שני בחינוך מיוחד
היי אני , גלי בעלת תואר שני בחינוך מיוחד. מחוויה אישית שלי ממליצה בחום