שלום רב, אני סיימתי השנה תואר ראשון בחינוך לגיל הרך וכעת רוצה להמשיך ללמוד לתואר שני. אני יודעת שעם התואר שלי אפשר להמשיך לתואר שני בחינוך מיוחד ולתואר שני בייעוץ חינוכי. אשמח מאוד לדעת איזה עוד אופציות יש לי. אני רוצה למצוא מקצוע שיאפשר לי לעבוד ולעזור לילדים קטנים באופן פרטני כמו תרפיה, ריפוי בעיסוק וכו'. תודה מראש על העזרה
נ
נועה סטרוז
לימודי המשך לבוגרי חינוך לגיל הרך
שלום ג'ני,
ללא ניסיון בהוראה יהיה לך מעט קשה להשתלב במסלולים הכוללים תרפיה או אבחון. אם תהיי מעוניינת את יכולה להמשיך לתואר שני בחינוך לגיל הרך אך הוא לא יקדם אותך בתחום הטיפולי ולכן אני לא ממליצה לך ללכת בכיוון הזה.
אם את מעוניינת בריפוי בעיסוק תוכלי להגיש מועמדות ללימודי תואר ראשון נוסף ואף לקבל הקלות בתנאי הקבלה ולעיתים גם פטורים מקורסים מסוימים.
היות ונשמע שאת לא לגמרי בטוחה מה את מעוניינת ללמוד אני ממליצה לך לפני הכל להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה כך שיועץ מטעמנו יחזור אלייך ויסייע לך להבין מה בדיוק את מחפשת ללמוד ולשם מה.
תואר שני בתחום התרפיה
כבר אתמול יועץ חזר אלי ומתוך השיחה איתו ומקריאת חומרים הבנתי שאני מאוד רוצה ללמוד ולעסוק בתחום התרפיה. האם התכוונת שיהיה לי קשה להשתלב בלימודים או במציאת עבודה ללא ניסיון בהוראה? מתוך הקריאה באינטרנט הבנתי שיש תואר שני בטיפול באמצעות אומנויות, תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה ותואר שני בטיפול באומנות אך לא כל כך הבנתי מה ההבדלים בין שלושת התארים האלו. אשמח מאוד לקבל מידע על ההבדלים. תודה רבה
נ
נועה סטרוז
לימודי תרפיה באומנות
שלום ג'ני,
התארים שציינת דומים מאוד אחד לשני כולם קשורים לטיפול באומנות ההבדלים נמצאים במוסדות הלימוד עצמם, בחלקם יש יותר לימודים עיוניים ובחלק הלימודים יותר מעשיים, תכני הלימוד מעט שונים וקהל היעד לעיתים שונה.
חשוב לציין כי לא יהיה שום צורך שתחזיקי בתואר בחינוך אם את מעוניינת בתחום הזה בלבד כי תנאי הקבלה לרוב לא דורשים זאת. כל מוסד לימודים מציב תנאי קבלה שונים יחסית אחד מהשני. חלקם דורשים תואר ראשון בצירוף של קורסים בפסיכולוגיה עם ניסיון באומנות, חלקם תואר ראשון או מועמדים בעלי תעודה בטיפול ביצירה ובהבעה בממוצע של 85 לפחות, או במקביל תואר ראשון מתחומים שונים כמו למשל: פסיכולוגיה, פסיכותרפיה או עבודה סוציאלית.