אני מהנדסת אלקטרוניקה, ועובדת במשך כ-15 שנה בתחום הטלקום. שוקלת לעשות הסבה להוראה. הבנתי שכדי לשמור על הותק בשכר של משרד החינוך, אני צריכה אישור ממקום העבודה שעסקתי בנושא אותו אני מלמדת. מסלולי הסבת אקדמאים להוראה המוצעים ע"י המכללות/אוניברסיטאות, אינם מציעים הכשרה בתחום האלקטרוניקה. במידה ואלמד במסלול הסבה למתמטיקה, ואלמד בבית הספר מתמטיקה ואלקטרוניקה/חשמל/תקשורת, האם הותק יישמר? האם עבור כל השעות שאלמד, (גם מתמטיקה)? תודה רבה
נ
נועה סטרוז
שמירה על וותק בלימודי הסבת אקדמאים להוראה
שלום כרמי,
למיטב ידיעתי וכפי שציינת הוותק לא נשמר אם אינך מבצעת את ההסבה בתחום בו עסקת. יכול להיות שעדיף לך אולי לבחור בהוראת מדעים ומתמטיקה ולבדוק האם אלו ישלבו לך את התחום שבו עסקת בצורה שבה תוכלי לקבל וותק אך אחרת אין כל דרך לקבל וותק בתחום שלא עסקת ו גם אם הוא קרוב.
אני ממליצה לך לפנות בפנייה ישירה למשרד החינוך כדי לבדוק ספציפית במקרה שלך מה כדי לך ללמוד וללמד בעתיד כדי שכן תוכלי לשמור על הוותק שלך - אחרת תצטרכי להתחיל משכר ותנאים של מורה חדשה.
בברכה, נעה
כ
כרמי
ותק בשכר ומסלול התמחות
נעה שלום
תודה על התשובה. 1. פניתי למוקד מחוז תל אביב. נאמר לי כי כל עוד איני עובדת הוראה, הם לא מטפלים בי. ורק לאחר שאסיים את לימודיי, ייבדק המיקרה וייקבע הותק. זה לא ממש הסדר הנכון לדעתי. האם יש גורם במשרד החינוך שכן יכול לבדוק את פנייתי? 2. אם אני לומדת לתעודת הוראה במתמטיקה ו/או מדעים (המסלולים המוצעים במכללות/אונ'), האם אני יכולה ללמד אלקטרוניקה/תקשורת (התחום בו יש לי תואר ראשון וותק)? האם זה תלוי במשהו? או שזה כבר לא משנה ברגע שיש תעודת הוראה?
תודה רבה
נ
נועה סטרוז
הכרה בוותק אקדמי לאחר הסבה לחינוך
שלום כרמי,
אם את מחזיקה בתואר מסוים ולומדת תאורה בתחום אחר לא רק שלא תוכלי ללמד את התחום שבו עסקת גם לא תקבלי עליו וותק כי הוא כבר לא חלק ממה שאת עושה מבחינת משרד החינוך.
יכול להיות שמבחינתם אם תסיימי את לימודי תעודת ההוראה ותתחילי ללמד יסכימו לדון במקרה שלך (אכן סדר פעולות שלא כל אחד היה מבין) ולאשר לך בצורה חריגה אך מדובר במקרה ספציפי שאין תהליך ייעודי לפיו עובדים.
את יכולה לנסות ולשאול מורות שעברו את התהליך כדי להבין מה הסיכוי שלך להכרה בוותק.
בברכה, נעה
ע
עדי
הסבת אקדמאים להוראה-שמירת וותק
שלום, בעניין שמירת וותק לאקדמאים שעושים הסבה להוראה. אני עובד כ7 שנים בתחום ההי טק, רוצה להרשם להסבה להוראת מדעי המחשב. האם משרד החינוך יכיר לי בוותק הקודם במצב זה?
ט
טל בוטנר
הסבת אקדמאים-שמירת וותק
שלום עדי,
במידה ותירשם ללימודי הסבת אקדמאים בהוראת מדעים ומתמטיקה ואלו אכן ישלבו לך את התחום שבו עסקת בצורה תוכל לקבל שמירה של הוותק מתחום העבודה הקודם שלך.
בנוסף לכך תוכל לראות בתשובתה של נועה שרק לאחר ותסיים את לימודי ההסבה תוכל לקבל תשובה האם הווק נשמר אני ממליצה לך לפנות בפנייה ישירה למשרד החינוך כדי לבדוק.