שלום לך אני מעוניינת ללמוד לימודי חינוך מיוחד הייתי מאוד רוצה ללמוד בבני ברק ב"בית המורה" אני רוצה לדעת בבקשה האם מוסד הלימודים הזה מוכר. שאלה נוספת - אני רואה הרבה פרסומות כמו אקדמיזציה למורים , השלמה לתואר לעובדי הוראה וכו שאלתי היא מאיפה הם הגיעו המורים האלה בלי התואר? הייתכן שאפשר להיות מורה ללא תואר ולהשלים מאוחר יותר?
תודה מראש
נ
נועה סטרוז
בחירת מוסד ללימודי חינוך
שלום שיר,
ראשית אענה על השאלה השניה שלך דווקא כי היא חשובה. מורים ללא תואר אלו מורים מבוגרים יותר מהדור הישן בו יכולת לעשות תעודת הוראה ללא תואר ולהתחיל ללמד וברגע שיש לך קביעות במשרד החינוך כבר לא חשוב אם יש או אין לך תואר (כמובן שיש הבדל בשכר אבל לא מבחינות אחרות). כיום, אי אפשר להיות מורה בישראל ללא תואר ראשון ותעודת הוראה, אף גוף תחת פיקוחו של משרד החינוך לא יעסיק מורים ללא ההכשרה המתאימה ובמידה והעסיק מישהו לקראת סיום הלימודים וזה לא סיים את חובותיו האקדמיות משרד החינוך ייפרד ממנו עד שיסיים אותם.
לגבי בית המורה - למיטב ידיעתי יש בעייתיות קלה עם מוסד הלימודים הזה היות והוא לא תמיד מופיע ברשימת מוסדות הלימוד המוכרים ולכן אני ממליצה לבדוק זאת מול משרד החינוך ישירות לפני שאת מבצעת הרשמה. חבל שאח"כ תצטרכי לבצע הסבה והשלמה כדי לעבוד במוסדות של משרד החינוך.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון כך שאם יש לך שאלות נוספות תוכלי להשאיר את הפרטים שלך ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם.