אשמח לעזרה דחופה בנושא. אני מעוניינת להתחיל ללמוד השנה במל"א ואיני יודעת האם ללמוד חינוך או פסיכולוגיה על מנת לעשות תואר שני באבחון דידקטי ולקויות למידה (להיות מאבחנת). אני אובדת עצות בנוגע למסלול שעליי לעשות. האם ללמוד חינוך ואז אוכל להתקבל ללימודים אלו או האם ללמוד פסיכולוגיה והאם אם אבחר בתואר הזה אצטרך להשלים קורסים.
תודה רבה
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים לקראת עבודה ולימודים באבחון דידקטי
שלום לירז,
לפני שאת בוחרת מסלול לימודים לתואר ראשון עלייך לקחת בחשבון פקטור מאוד חשוב - כדי להתקבל ללימודי תואר שני באבחון דידקטי ואפילו לימודי תעודה בתחום את תידרשי להציג בין 3-5 שנות ניסיון בחינוך (לפחות). נקודת המוצא הזו אומרת שבעקרון כדי לקצר כמה שתוכלי את המסלול עדיף לך לבחור בחינוך, מסלול שיאפשר לך להשתלב בקלות יותר במקום בו תוכלי להשלים את הניסיון הנדרש כדי להתקבל לתואר שני או ללימודי תעודה באבחון דידקטי.
אם את מעוניינת בסיוע נוסף והכוונה תוכלי להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.
אבחון דידקטי - האם ללמוד חינוך או פסיכולוגיה
היי נעה,
קודם כל המון תודה.
שנית, אשמח אם תוכלי לומר לי האם אוכל לעשות תואר שני גם בתחומי הפסיכולוגיה במידה וארצה זאת בעוד כמה שנים. אני חוששת שהתואר בחינוך פשוט יסגור לי דלתות .
נ
נועה סטרוז
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה
שלום לירז,
תואר שני בפסיכולוגיה הוא מעט בעייתי לרוב בוגרי התארים הראשונים המשיקים היות והמועמדים נדרשים לעבור מבחני כניסה קשים במיוחד ולהציג ממוצעים גבוהים מאוד בתואר הראשון בשביל לקבל סיכוי בקבלה. הרבה בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה בוחרים לפנות לבסוף לכיוון אחר (בד"כ לחינוך) כדי להמשיך לעבוד בתחום שהם אוהבים ובמקביל להגדיל את האפשרות שלהם לקבלה ללימודים מתקדמים. כמובן שאם תרצי את יכולה לבחור וללמוד בתואר שני בתחום אך חשוב לקחת הכל בחשבון לפני שיוצאים לדרך.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר על תנאי קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה.