האם כדי ללמוד תואר שני בגיל הרך חייב לעבוד 3 שנים בתחום?
האם כדי ללמוד תואר שני בגיל הרך חייב לעבוד 3 שנים בתחום?
סיתוונית
5 תגובות
שלום, עושה הסבה לגננת. שאלה, בשביל ללמוד תואר שני של איזה תחום שימשיך לי את התחום הזה של הגיל הרך ולעבוד בו האם אני חייבת להיות גננת קבועה או מספיק שאעבוד כ 3 שנים כגננת מחליפה בשביל לעבוד בתחום המורחב (כאילו ההמשך לימודים של התואר השני) (השאלה באה מהמקום שאינני רוצה בוודאות להיות גננת אבל כן להתעסק בהדרכה או ייעוץ לגיל הרך) תודה מראש
נ
נועה סטרוז
לימודי תואר שני בחינוך לגיל הרך
שלום סיתוונית,
למיטב ידיעתי, כדי להתקבל לתואר שני בחינוך לגיל הרך עליך להראות ניסיון מקצועי בחינוך (לא חייב שתהיי גננת קבועה) כך שלא אמורה להיות בעיה לקבל אותך למסלול גם עם ניסיון של גננת מחליפה. עם זאת הייתי ממליצה לך לבדוק מול מוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד לפני שאת נרשמת היות וכל מוסד לימודים יכול לבחור לקבל או לא לקבל מישהו לפי פרמטרים אישיים.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול ללימודי תואר שני בחינוך לגיל הרך, תנאי הקבלה ועוד.
התעסוקה בתחום
שלום נועה זו סיתוונית שאלתי אותך לגבי גיל הרך לכיוון תואר שני כשנגיד אני רק גננת מחליפה ואת ענית שזה לא משנה ושאבדוק מול מוסד הלימודים. אך זה לא העניין אני מבינה שאני כן יכולה ללמוד לתואר שני גם אם אני רק גננת מחליפה אני שואלת מבחינת להתעסק מבחינת תעסוקה בתחום הלימודים בתואר השני כשיש לי וותק למשל רק מגננת מחליפה. האם הבנת? מקווה שהבנת .. מה התשובה עכשיו?
נ
נועה סטרוז
עבודה בגננות בזמן תואר שני
שלום סיתוונית,
לצערי אני לא מבינה את השאלה שלך - הכוונה של היא לעבודה במהלך הלימודים כדי לממן את עצמך? אם את עובדת כרגע כגננת מחליפה אין סיבה שלא תוכלי לעבודה במקביל ללימודים בסך הכל מדובר ביום אחד או יומיים בשבוע.
למיטב ידיעתי לא קיים חוק שאוסר עלייך לעבוד במקביל ללימודים כי את גננת מחליפה ולא גננת קבועה, ליהפך זה יכול להקל עלייך.
מקווה שעניתי על השאלה הנכונה, אך אם לא אשמח לנסות ולעזור לך.
בברכה, נעה
ס
סיתוונית
גננת ולתואר השני
שלום נועה שוב, הכוונה איננה אם אני יכולה לעבוד במקביל . השאלה אם למדתי גיל הרך ועבדתי כגננת סבב בלבד שוב דגש לגננת סבב, אם אני רוצה ללמוד תואר שני שקשור לגיל הרך על מנת לעבוד בתחום התואר השני למשל ייעוץ, הדרכה לגיל רך וואטאבר משהו שהוא תואר שני מקצועי בתחום האם הולך לעבוד בזה או בגלל שאין לי וותק כגננת קבועה (אלא רק סבב ) לא אוכל. מקווה ביותר שהבנת כי הסברתי הכי ברור שיכולתי. מה תשובתך??
נ
נועה סטרוז
תואר שני ועבודה בתחום החינוך לגיל הרך
שלום סיתוונית,
כעת השאלה שלך ברורה לחלוטין, בפעמים הקודמות לא ציינת באיזה עבודה מדובר ולכן לא היה ברור מה את מנסה לשאול.
אין שום סיבה שלא תוכלי לעבוד - גם גננות סבב שאינן גננות קבועות צוברות ניסיון וותק, אם לא בגן ספציפי או מסגרת ספציפית אז בכמה מסגרות שונות. הדרישות בקבלה למסלולי התואר השני בכל המסלולים שציינת הוא ניסיון מקצועי בתחום של X שנים, היות ויש לך את הניסיון הנדרש, לפחות לפי מה שציינת, למיטב ידיעתי וניסיוני לא משנה אם את גננת סבב או גננת קבועה.