האם יש תואר ראשון בייעוץ חינוכי או אבחון לקויי למידה?
האם יש תואר ראשון בייעוץ חינוכי או אבחון לקויי למידה?
ספיר
1 תגובות
אני רוצה ללמוד שנה הבאה חינוך, אך המטרה העיקרית שלי היא לא בהכרח להיות מורה, מעניין אותי יותר המקצועות שניתן לעבוד בהם לאחר קבלת תואר שני כמו יועצת חינוכית/מפקחת בית ספר/ מאבחנת ליקויי למידה. רציתי לשאול אם יש אפשרות ללמוד את אחד מהמקצועות האלה כבר בתואר ראשון ולא רק בשני? אם כן איפה? ומה השכר הממוצע של כל אחד מהם? והאם יש אפשרות ללמוד אותם כתואר שני אחרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית? ואם כן מה עדיף? ובנוסף האם יש אפשרות להתחיל ללמוד באיזשהו מוסד לימודים כבר מאמצע השנה הקרובה? תודה רבה!!
נ
נועה סטרוז
תואר ראשון בייעוץ חינוכי
שלום ספיר,
ראשית חשוב לציין כי אבחון לקויות למידה הוא תחום שבו עוסקים מורים ואנשי חינוך עם ניסיון של 3-5 שנים ניסיון בתחום החינוך כך שהכיוון הזה פחות מתאים למי שלא עסק ו/או למד את התחום. מפקחים גם הם עוברים הכשרה ייחודית לאחר שבילו ספר שנים במערכת החינוך עצמה.
לגבי ייעוץ חינוכי - מדובר במסלול שבסיומו יכולים הבוגרים להשתלב במערכת החינוך במידה והוציאו תעודת הוראה או להשתלב במסגרות של חינוך בלתי פורמלי כמו פנימיות למשל.
השכר בשלושת המקצועות לא גבוהה במיוחד בהתחלה אך עולה עם הזמן כאשר ליועצים חינוכיים עם תואר שני ומאבחנים במסגרות הפרטיות יש את ההזדמנות להרוויח הכי הרבה בעיקר כי הם רשאים ומוכשרים לעבוד במגזר הפרטי.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על לימודי תואר ראשון בייעוץ חינוכי היות וכרגע הוא היחיד שמתאים עבורך ללא ניסיון בחינוך.