אם אני אלמד גיל הרך +א+ב (יש לי כבר תואר בחינוך) אך בעתיד ארצה אולי ללמד למשל איזה מקצוע כלשהו שאבחר לכיתות ג-ו.. כמה זמן השלמה אצטרך? השאלה שלי דיי פשוטה מקווה שהבנתם ותתנו תשובה מעמיקה. תודה
ק
קרן
חינוך מיוחד וחינוך רגיל
שלום, האם תעודת הוראה בחינוך מיוחד, תופסת גם להשתלבות בחינוך הרגיל? כלומר, אם אני עושה תעודת הוראה בחינוך מיוחד גילאי 6-21 (הסבה- יש לי תואר לא מתחום החינוך) אוכל לעסוק ולהשתלב בחינוך הרגיל? גם בגנים וגם בבתי ספר? תודה
נ
נועה סטרוז
עבודה בחינוך רגיל עם תעודת הוראה של חינוך מיוחד
שלום קרן,
למיטב ידיעתי מי שמחזיק בתעודת הוראה בחינוך מיוחד לא יכול להשתלב בחינוך הרגיל אלא אם יעבור הכשרה מתאימה (במסלול הסבת אקדמאים). מדובר בהכשרה של בין שנה לשנתיים בהתאם להסמכות והניסיון שצברת בחינוך וכמובן במוסד הלימוד שתבחרי ללמוד בו.
בברכה, נעה
נ
נועה סטרוז
הרחבת הסמכה מכיתות א-ב לכיתות ג-ו
שלום שני,
קשה לומר בדיוק כמה זמן תימשך ההכשרה שלך אך בעקרון מדובר בהרחבת הסמכה בלבד היות ויש בידייך כבר תעודה לכיתות א+ב. ברב המקרים מדובר בהכשרה של עד כשנה אך עלייך לבדוק מול כל אחד ממוסדות הלימוד בהם את מתעניינת היות וכל אחד מציע לימודים במסגרת ומתכונת שונה.
חשוב לציין כי משך ההכשרה נקבע לפי הוותק שלך והניסיון המקצועי שלך בחינוך כך שככל שיש לך יותר וותק ויותר ניסיון ההכשרה תהיה קצרה יותר.
בין מוסדות הלימוד המציעים את המסלול להרחבת הסמכה: מכללת דוד ילין, מכללת אורנים, מכללת שאנן ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על מוסדות לימוד נוספים ותכני הלימוד שתרכשי בהכשרה.