היי, עשיתי תואר בביולוגיה ותעודת הוראה לעל יסודי בביולוגיה (מתאים לתיכון). בשנה הבאה אלמד בחטיבת ביניים בלבד ולא בתיכון- אם אעשה במקביל סטאז' האם רישיון ההוראה שאקבל יתאים גם להוראה בתיכון?
נ
נועה סטרוז
הוראת ביולוגיה - חטיבת ביניים ותיכון
שלום שלי,
היות ולמדת בתכנית שמכשירה מורים להוראה בעל יסודי לא אמורה להיות לך שום בעיה כבר עכשיו ללמד בתיכונים. התעודה שיש לך כרגע מאפשרת לך ללמד גם חטיבת ביניים וגם תיכון.
יכול להיות שבית הספר שבו את מתחילה לעבוד מעוניין שתצברי מעט ניסיון לפני שתתחילי לעבוד עם הגילאים הבוגרים יותר אך לא אמורה להיות סיבה אחרת שקשורה להכשרה שלך.
לגבי הסטאז' לא כל כך הבנתי על איזה סטאז' מדובר כך שמעט קשה לי לומר האם זה יכול לסייע לך או לא.
במידה ואת זקוקה לסיוע נוסף תוכלי להשאיר את הפרטים שלך בתחתית ההודעה בטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור.
סטאז
מה שרציתי לדעת האם אוכל לקבל רישיון הוראה לתיכון אם אני עושה את סדנת הסטאז' במקביל להוראה בחטיבת ביניים ולא בתיכון.
נ
נועה סטרוז
סטאז' בחטיבת ביניים ועבודה בתיכון
שלום שלי,
אם תעודת ההוראה שלך מקיפה גם תיכון וגם חטיבת ביניים אין שום סיבה שלא תוכלי לעבוד בתיכון. באשר לסטאז' - ברוב המקרים מבצעים את כולו במסגרת אחת בלבד אך אין זה מגביל למסגרות בהן תוכלי לעסוק.
חשוב לציין כי עלייך לקחת בחשבון שאם תגיעי למצב שבו תתמודדי על תפקיד מול מורה שבהתנסות המעשית שלה עבדה בתיכונים יכול להיות שכן יתנו לה עדיפות אך אין זה מעיד על כך שלא תוכלי לעבוד עם תיכונים.