שלום, אני בת 30, אמא לשניים. יש לי תואר ראשון במנהל עסקים ומשאבי אנוש (ממוצע קצת פחות מ-85), מעולם לא עסקתי בחינוך, אך אני מעונינת לעשות הסבה לתחום זה.
יש לי כמה שאלות... סליחה על האורך..: 1. ראיתי שיש בבר אילן תואר בהתפתחות הילד, מה מקנה התואר הזה מבחינה מקצועית? 2. האם יש מוסדות נוספים שמלמדים את התחום? 3. אם כן, האם יש חשיבות אם זה תואר שני או לימודי תעודה וכן האם יש מוסד מועדף?
4. הבנתי שכדי לעסוק בייעוץ חינוכי אני חייבת לעשות תעודת הוראה? האם יש מקומות בהם ניתן לעסוק בזה ללא תעודת הוראה?
תודה!
ט
טליה
עוד משהו קטן....
לגבי תוכנית שוורץ - האם היא מוכרת ע"י משרד החינוך - לצורך תעסוקה?
מה לדעתך המקצוע הכי מבוקש מבין אפשרויות (או אם יש מקבילות נוספות...)?
מ
מיטל ווארפול
לימודי המשך
שלום טליה, כדי לדעת האם התכנית מוכרת עלייך לפנות ל"מועצה להשכלה גבוהה" ולבדוק מולם. נוסף לכך, אני ממליצה לך לבחון מוסדות אקדמים נוספים כמו מכללת עמק יזרעאל, מכללת בית ברל ולבדוק את האפשרות להשתלב שם בלימודי תואר שני בייעוץ חינוכי.....תנאי הקבלה מקלים מעט יותר......
או לבחון אפשרות להסבה לעבודה סוציאלית....... בהצלחה מיטל
מ
מיטל ווארפול
המשך לימודים או הסבה
שלום טליה, כדי לעבוד כיועצת חינוכית יהיה עלייך להשלים תעודת הוראה. והתואר השני בייעוץ חינוכי או גיל הרך והתפתחות הילד ימשך כשלוש שנים בגלל השלמות רבות........
עם תואר בהתפתחות הילד ניתן לעבוד בטיפות חלב, מכונים פרטיים להתחות הילד ולעיתים ניתן להשתלב גם כיועצת בגנים.וגם יועצת להערכת איכותם של מעונות יום ומשפחתונים.
אשמח אם תפרטי מה קרוב לליבך יותר: הדרכה/הוראה/ייעוץ? האם במסגרת בית ספר או אחר? מה ממוצע התואר הראשון שלך? איזה קבוצת גיל מעניינת אותך יותר וכו'.....
בברכה מיטל
ט
טליה
התפתחות הילד
היי מיטל,
תודה על תשובתך העיניינית, אני נמשכת יותר לייעוץ, עבודה עם ילדים בגיל הרך מאוד מעניינת אותי. ממוצע הציונים שלי הוא 84.3. האם כדי להתקבל לטיפת חלב אין צורך להיות אחות?
ט
טליה
ניסיון בחינוך
היי מיטל,
דברתי הבוקר עם בר אילן, הבנתי כי אין לי סיכוי להתקבל אם אין לי רקע בחינוך. או אם אתחיל עכשיו תואר ראשון בחינוך, מה שלא ממש בא בחשבון מבחינתי... אני מבינה שהדלתות הללו נסגרות בפני וממש חבל לי.... אלא אם כן יש לך רעיון כלשהו.....