היי, אני מאוד אוהבת ילדים ואני מתלבטת האם ללמוד פסיכולוגיה שאני לא עומדת בתנאי קבלה אך יכולה לשפר או ללמוד לימודי חינוך עם התמחות מסוימת שהיא מדמה פסיכולוגיה..כל התרפיות למינהם לא התחברתי איזה אופציות עוד קימות בתחום החינוך אבל לא מורה שדומה לפסיכולוגיה.
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום מיטל,
לפני הכל חשוב לציין שאת לא תהיי פסיכולוגית ברגע שתסיימי תואר ראשון בפסיכולוגיה. מדובר במסלול מורכז ומועמדים שמסיימים תואר ראשון בתחום ומעוניינים לעסוק בטיפול ולהיות פסיכולוגים צריכים לפחות תואר שני שאליו מאוד מאוד קשה להתקבל. עלייך לשקול האם את מוכנה למסלול הארוך או שיש תחומים אחרים שבהם את מעוניינת.
לגבי לימודי חינוך - ברוב המקרים כאשר מסיימים לימודי חינוך + תעודת הוראה הופכים למורים כי מגוון התפקידים זעום - כמעט ואין עבודה לא בתור מורה ובטח שלא בלי ניסיון. ישנם מורים שלאחר מספר שנות וותק בתחום בוחרים ללכת לכיוון של ייעוץ חינוכי / ניהול מוסדות חינוך / ועוד אך זה משהו שכן ידרוש ממך להיות מורה.
היות ואת לא לגמרי בטוחה מה את מעוניינת לעשות אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם.
המשך תגובה
תודה, אך לא חידשת לי מידע במה שרשמת..מורה או פסיכולוגית זה דברים שהתהליכים שלהם ידועים לי אולי שאלתי לא הובנה או הוסברה כראוי. כוונתי הייתה..מפאת שמסלול פסיכולוגיה ככ מפרך ומורה פשוט מדי עבורי יש משהו באמצע? שגם מזכיר פסיכולוגיה מעט..וקשורה לעבודה עם ילדים.. יש לציין שתרפיות שונות כגון, אומנות, מוזיקה, בע"ח אני לא התחברתי.. אשמח לעזרה אני אובדת עצות.
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום מיטל,
היות ואינך יודעת מה את רוצה ללמוד וטרם מצאת מסלול שיתאים עבורך אני מאוד ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצרית הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה כך שיועץ מטעמנו יוכל לחזור אלייך ולסייע לך במציאת מסלול לימודים מתאים.
במקביל אני ממליצה לך לחשוב אלי על כיוון ייעוץ לימודים - מדובר על עבודה עם צעירים, סיוע ותמיכה מנטלית והדרכה אך ללא החלק של ההוראה שאליו את לא מתחברת.