שלום, יש לי תואר ראשון במדעי החברה והרוח ואני מעוניינת בהסבת אקדמאים להוראה, , ויש לי מספר שאלות: 1. הבנתי שמשך זמן ההסבה הוא כשנתיים, כיום אני בת 30, האם יש עדיפות גילית לבעלות תעודת הוראה? מעדיפים צעירות יותר מאשר מורות "יותר מבוגרות?"
2. מה הסבירות למצוא עבודה בתחום כאשר יש לי תעודת הוראה ביד? (התואר שלי כללי ורציתי למקד לכן, בין היתר, העדפתי חינוך) ? יש דרישה למורים? השוק לא רווי? אני גרה במרכז.... נקודה זו מאוד חשובה כי אני לא רוצה להשקיע שנתיים ואז למצוא את עצמי ללא עבודה........ תודה ושבוע טוב,
מ
מיטל ווארפול
תעודת הוראה
שלום קרנית, אם כבר תעודת הוראה אני ממליצה לך להתמחות בה בחינוך יוחד או מקצוע אחר לימודי. השוק אינו רווי במורים והכל תלוי בך. כלומר תוכלי להשתלב כמורה בחינוך הפורמלי(משרד החינוך) או מורה בחינוך הלא פורמלי (מכונים לבגרות/מרכזי למידה) כמו כן, תמיד אפשר לשלב שיעורים פרטיים. אשמח לענות על שאלות נוספות. בברכה מיטל ווארפול
ק
קרנית
בהמשך לתשובתך
חשבתי על תעודת הוראה ליסודי כיתות א'-ו' עם התמחות בספרות מה דעתך? ומה בנוגע לשאלתי הראשונה , האם מסתכלים על נושא הגיל.... ?
ואגב, תוכלי לומר לי לגבי לימודים בלוינסקי? איך המכללה מבחינת רמה וכו'?
מודה לך על ההתייחסות והמענה המהיר, קרנית.
מ
מיטל ווארפול
תעודת הוראה
שלום קרנית, לא מסתכלים על נושא הגיל אלא יותר על ממוצע ציונים, רושם אישי ונסיון מעשי. מורה לספרות בחינוך היסודי הינו תחום נהדר וניתן להתפתח איתו בין כותלי בית הספר(רכזת תחום למשל). מכללת לוינסקי מצויינת ומתמחה בחינוך.