היי, אני כרגע לומדת חינוך עם הסמכה לגיל הרך עם הרחבה לא' וב', האם לאחר סיום הלימודים אוכל לעבוד כמורה רגילה לכיתות א' או ב' או רק כמורה מחליפה?(כך אמרו לנו במכללה). אני שואלת זאת מכיוון שבמהלך התואר הבנתי כי פחות מתאים לי גן אלא יסודי, האם כדאי לי לעבור להסמכת יסודי או להישען על ההבטחה שאהיה מורה בא' וב'?
בנוסף, ברצוני לאחר 3 שנים לעשות תואר שני בייעוץ חינוכי, האם עם הסמכה של ייסודי אוכל לעשות את התואר הזה?(או רק עם גיל הרך).
תודה מראש.
נ
נועה סטרוז
מסלולי לימוד בחינוך
שלום רעות,
בעקרון, אם את לומדת חינוך לגיל הרך עם הרחבה לא-ב אין שום סיבה לא תוכלי לעבוד כמורה במשרה מלאה לכיתות אלו בסיום הלימודים (אלא אם מדובר במסלול לא מלא או לא מפוקח מה שעלייך לבדוק עם מסד הלימודים שלך). אם כרגע הסמכה שלך מכסה גם גנים וגם יסודי א+ב שווה לך להישאר שם כדי שיהיו לך יותר אפשרויות פתוחות, אח"כ אם תרצי תוכלי להשתלב בהרחבת הסמכה מא-ב ליסודי.
לגבי תואר שני בייעוץ חינוכי - אין שום סיבה שלא תוכלי להגיש מועמדות למסלול כל עוד יש לך ניסיון בחינוך ותואר בתחום קשור (כמובן שגם חינוך לגיל הרך/יסודי/על יסודי נחשבים).
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון כך שאם יש לך שאלות נוספות תוכלי להשאיר את הפרטים שלך ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם .