היי, אני צריכה עזרה בהכוונת מסלול.. מעניין אותי בתחום החינוך הנושא של הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה. השאיפה שלי היא בסופו של דבר להיות מאבחנת או להתפתח בתחום של הייעוץ החינוכי. לפי מה שהבנתי על מנת להיות מאבחנת או להתעסק בתחום הלקויות למידה עליי ללמוד חינוך מיוחד, הבעיה היא שבמסגרת הלימודים נכלל גם תחום האוטיזם והפרעות התנהגות ואלו תחומים שפחות מדברים אליי. רציתי לדעת אם במסגרת מסלול של חינוך לבית ספר יסודי (שממה שהבנתי במסגרת מערכת השעות יש שיעור בלקויות למידה בגלל עניין השילוב) אוכל עדיין להתפתח ולהפוך למאבחנת/יועצת חינוכית (גם אם זה כרוך בהשלמה או קורסים נוספים) או שזה רק דרך חינוך מיוחד? מתכננת ללמוד בסמינר הקיבוצים. אשמח לתשובה, תודה, אור.
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום אור, לפני הכל חשוב מאוד לציין כי גם באבחון דידקטי ולקויות למידה וגם בייעוץ חינוכי אין כל דרישה להחזיק בתעודה ספציפית של חינוך מיוחד. הדרישה מהמועמדים היא ניסיון בעבודה חינוכית ותואר עם עדיפות כמובן לתואר בחינוך או תחומים קרובים אליו כמו פסיכולוגיה למשל. בנוסף נדרשים ברוב המקרים להציג גם תעודת הוראה.
היות ואת אומרת שאת לא מאוד מתעניינת בחלק נכבד מהעולם של החינוך המיוחד אני דווקא ממליצה לך ללכת לכיוון השני של חינוך רגיל ומשם לצמוח לאחר שתצברי ניסיון.
במידה ואת מעוניינת במידע נוסף תוכלי לפנות בכל עת ליועצי הלימודים שלנו באמצעות טופס יצירת הקשר שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.