ערב טוב, שמי כרמית בת 36 ואין לא בגרות מלאה וגם לא פסיכומטרי. ובשנה האחרונה יצא לי לגלות את פניו היפים של חינוך הדור הבא. החלום שלי הוא להיות גננת לגיל הרך. והייתי רוצה לדעת מה עליי לעשות? מהם התנאי קבלה? והאם יש לימודי ערב כי עליי גם להיות מוסגלת לעבוד בגלל זה אני יותר מעוניינת בלימודי ערב תודה ולהתראות
נ
נועה סטרוז
לימודי ערב בחינוך לגיל הרך
שלום כרמית,
יש כמה מוסדות לימוד המציעים לימודי חינוך לגיל הרך במתכונת של לימודי ערב, ביניהם: מכללת אחוה, מכללת קיי, האוניברסיטה הפתוחה והמרכז ללימודים אקדמיים.
לגבי תנאי הקבלה - היות ואת מעל גיל 30 יש לך תנאי קבלה מקלים ולרוב ידרשו ממך או ציון פסיכומטרי או בגרות או אף אחד מהם. חשוב לציין שהיות ומדובר בתנאי קבלה מיוחדים שמשתנים בין מוסד לימודים אחד לשני יהיה עלייך לפנות לכל אחד ממוסדות הלימוד ישירות כדי לברר לגבי תנאי הקבלה הספציפיים שלהם.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על הלימודים, מוסדות הלימוד השונים ועוד.
לימודי ערב בחינוך בגיל הרך
תודה רבה רבה נעה על התשובה שלך. וברצוני לשאול אותך שאלה נוספת.. אם אני מחליטה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה ושם לא דורשים לא פסיכומטרי ולא בגרויות. אך אני מקבלת רק תעודה של תואר ראשון ולא תעודת הוראה. בשביל להיות גננת כפי שבטח את יודעת עליי גם להוציא תעודת הוראה.
האם זה שלא יהיה לי פסיכומטרי עלול להפריע לי בעתיד להוציא תעודת הוראה? תודה ושבת שלום
נ
נועה סטרוז
לימודי תעודת הוראה - תנאי קבלה
שלום כרמית,
ברגע שיש לך תואר בחינוך זה מה שירצו לראות כשתפני ללימודי תעודת הוראה. מה חשוב באמת הוא סיום התואר בהצלחה ובציונים טובים לפי הדרישה במוסד הלימודים בו תבחרי.