שלום, אני בת 39 ללא תואר. מעוניינת ללמוד חינוך לביה"ס יסודי (לא לתואר) במסלול לאמהות. האם יש מסגרת מתאימה באזור המרכז והאם ניתן ללמוד ללא בגרות מלאה? ואם ניתן ללמוד מהי עלות הלימודים והאם ניתן לרכז את הלימודים ליום או יומיים בשבוע כדי לשלב את הזמן עם עבודה? שכחתי לציין שאני עובדת עם ילדים שנים וכי יש לי גישה לילדים והבנה לצרכיהם, האם זה משנה משהו?
תודה מראש על תשובתכם.
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום סיגל, כדי להיות מורה בישראל עלייך להשלים תואר ראשון +תעודת הוראה. ללא תעודת הוראה או רשיון הוראה לא ניתן לעבוד כמורה בבית ספר יסודי. מכיוון שעברת את גיל ה30 תנאי הקבלה ללימודים מקלים יותר . לדוגמא במכללת אחוה קיימת תוכנית מיוחדת ללימודי הוראה לביה"ס יסודי וגיל הרך, אם ממוצע הבגרות שלך הוא 92 תוכלי לקבל פטור מדרישה לפסיכומטרי. אם יש ברשותך תעדת בגרות אך הציון לא מספק תדרשי לעשות השלמות במכינה. תנאי הקבלה לתעודת הוראה הם שתהיי בוגרת תואר ראשון במדעי החברה כמובן עדיף בחינוך כדי שיהיו לך פחות השלמות. נסיון תעסוקתי הקיים ברשותך, יכול לקדם את הסיכוי לקבלה ללימודים אם תוכלי לצרף מכתבי המלצה. האם יש בידיך תעודת בגרות? אם כן מה הממוצע? מסלולים שיכולים להתאים לך הם במכללת לוינסקי ובמכללת בית ברל אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה, מיטל ווארפול