רוצה פרטים על מדעי המחשב ומדעי הרוח?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי מדעי המחשב ומדעי הרוח

רוצה לדעת על מדעי המחשב ומדעי הרוח? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי מדעי המחשב ומדעי הרוח - תואר דו חוגי


בשוק העבודה של היום ישנו ביקוש הולך וגובר לעובדים רחבי אופקים עם נקודת מבט רב תחומית. דרישה זו דומיננטית גם בתעשיית ההייטק ובענפים טכנולוגיים נוספים. מי שמעוניינים לרכוש ידע נרחב בתוכנה ובמקביל לפתח הבנה של ענפים הומניים שונים יכולים ללמוד בתכניות דו חוגיות ללימודי מדעי המחשב ומדעי הרוח המוצעות כיום במספר מוסדות לימוד.


לעיתים מתקיימים הלימודים במתכונת דו חוגית (או דו מחלקתית) שבה משלבים קורסים משני חוגי לימוד. במקרים אחרים מדובר על חטיבת קורסים במקצועות הרוח שאותה ניתן להוסיף ללימודי מדעי המחשב. במוסדות הלימוד שואפים לאפשר לסטודנטים באותם מסלולים להרחיב את האופקים ולרכוש ידע בתחומי דעת הקרובים לליבם, נוסף על הידע הכמותי שאותו רוכשים בתואר. כך הסטודנטים לומדים מגוון רחב של קורסים, סדנאות ופרויקטים ודרכם יכולים לבחון את השונה והדומה בין הענפים הנבחרים.


בוגרי הלימודים יכולים להשתמש בידע שברשותם כדי להשתלב בהייטק וכן במגוון אפיקים נוספים בשוק העבודה. לתחום המחשבים השפעה על מגוון של ענפים החל ממדעי הדאטה וניתוח נתוני עתק במגזר העסקי, דרך מקצועות הביוטק וחקר המוח ועד לענפים כגון רשתות חברתיות ואמנות דיגיטלית. מולטידיסציפלינריות הפכה לאחת התכונות המבוקשות בהייטק ובוגרים שמחזיקים בידע במספר ענפים יכולים לקבל יתרון במקרים מסוימים. בחבורת גדולות רבות מבינים היום שידע במקצועות מדעי הרוח יכול לסייע בהתמודדות עם דילמות טכנולוגיות מורכבות, כגון שאלות על הקשר בין האדם לטכנולוגיה. כמו כן, מנהלים מבינים כי מיומנויות "רכות" והומניות יכולות לסייע לעובדים בהתמודדות עם בעיות ובפיתוח פתרונות יצירתיים יותר.

 

למי מתאימים הלימודים?


הלימודים מתאימים למי שמעוניינים בשילוב בין מקצועות ריאליים והומניים. בתחום המחשבים נדרשות מיומנויות כמותיות והלימודים כוללים יסוד מתמטי וכמותי משמעותי.

 

מה לומדים?


במסגרת התכנית הסטודנטים רוכשים ידע נרחב בתוכנה ומחשבים ובמקביל מפתחים מיומנויות ניתוח ורטוריקה במסגרת לימודים במקצועות הרוח. הם לומדים קורסים משני התחומים ודרך שילוב זה יכולים לבחון את נקודות הזיקה בין עולם הטכנולוגיה לתחומים נוספים.


במסגרת לימודי מדעי המחשב הסטודנטים מתוודעים לעולם התוכנה תוך היכרות עם דרכי המבנה ודרך הפעולה של מחשבים ומכירים טכנולוגיות ופיתוחים עדכניים. הם רוכשים ידע בפיתוח ותכנון מערכות תוכנה ובמקביל עוסקים בענפים כגון אלגוריתמיקה, אבטחת מידע, מדעי הנתונים ועוד. מושם דגש גם על פיתוח יכולות החשיבה האנליטית והכמותית שיכולות לשמש את הסטודנטים בהמשך הדרך.


במקביל לקורסים הכמותיים והריאליים הנכללים בתכנית, הסטודנטים עוסקים גם בענפים שונים כגון פילוסופיה, היסטוריה וקוגניציה, ובזיקה שהם מקיימים עם עולם הטכנולוגיה. הם יכולים לדון בסוגיות כגון הפילוסופיה של המדעים והטכנולוגיה ושימוש בטיעונים ורטוריקה. כמו כן הם מפתחים יכולות ניתוח וחשיבה ביקורתית שאותן הם יכולים ליישם בשני הענפים הנלמדים.

 

כמה זמן לומדים?


אורכם של הלימודים כשלוש שנים. בדרך כלל הם מתקיימים במתכונת לימודי בוקר מלאה שבה לומדים חמישה ימים בשבוע.
במקרים שבהם מדובר על לימודים דו חוגיים, הסטודנטים נדרשים לקחת חלק בקורסי חובה ובחירה של שני החוגים הנלמדים.


לצד הלימודים העיוניים משולבים בתואר גם סדנאות ומעבדות לתרגול מיומנויות תוכנה. כמו כן הסטודנטים עורכים פרויקט מסכם בתוכנה, שמתקיים לעיתים בשיתוף ארגוני הייטק. בחלק מן המוסדות הם יכולים להשתלב בהתנסויות פרקטיות בחברות הייטק וכך לצבור ניסיון יישומי בשטח ולהתכונן להשתלבות בשוק העבודה.

 

נושאי לימוד

 

 

  • שפות תכנות
  • מדעי הנתונים
  • למידה חישובית
  • מודלים חישוביים
  • חשיבה ביקורתית
  • רטוריקה וטיעונים
  • תכנון אלגוריתמים
  • פילוסופיה של הטכנולוגיה
  • ועוד

 

מהם תנאי הקבלה?


דרישות הקבלה משתנות ממסלול למסלול וכן בין המוסדות. מכיוון שזוהי תכנית דו חוגית, הסטודנטים נדרשים לעמוד בדרישות הסף של שני החוגים, תוך עמידה בדרישות הציונים הגבוהות מבין שניהם.


במוסדות מתמקדים בדרך כלל בציון המשוקלל הכמותי (הידוע גם בשם סכם כמותי או סכם מדעים מדויקים), שבו יוצרים ממוצע בין ציוני הבגרות לציון בפסיכומטרי תוך הקניית דגש רב יותר להישגים בחלקים הריאליים של הבחינות. גובה הציון נע בדרך כלל בין 730 - 760. כמו כן יש צורך בפסיכומטרי בציון שבדרך כלל נכ בין 630 - 670. מושם דגש גם על הציון במרכיב החשיבה הכמותית של הפסיכומטרי ועל ההישגים בבגרות במתמטיקה ברמת 4 או 5 יחידות לימוד.


חשוב להדגיש כי הציון עשוי להיות נמוך או גבוה מטווחים אלה ומומלץ להתעדכן גם מול מוסדות הלימוד.

 

 

איזו תעודה מקבלים?


בדרך כלל, התואר המוענק לבוגרים הוא דו מחלקתי ועל גבי התעודה מציינים תואר ראשון B.Sc. במדעי המחשב ו - B.A. בחוג הנוסף שבו בוחרים. במקרים שבהם מדובר על חטיבה או התמחות, הדבר מצויין בדרך כלל על גבי גיליון הציונים או על גבי תעודה נפרדת הנספחת לתואר.

 

היכן לומדים?


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטת בן-גוריון מוצע מסלול דו מחלקתי שבו ניתן לשלב את לימודי המחשבים עם חוג נוסף ממדעי הרוח או מדעי החברה. בין החוגים שאותם ניתן לשלב נכללים גיאוגרפיה, בלשנות, היסטוריה, ארכיאולוגיה, ספרות ועוד. מוצעים שילובים דו מחלקתיים נוספים, כגון עם החוג לניהול, חוגים במקצועות המדעים ועוד.


האוניברסיטה הפתוחה (פרישה ארצית): מבין השילובים הדו חוגיים המגוונים האפשריים באוניברסיטה הפתוחה, סטודנטים יכולים לשלב את לימודי המחשבים יחד עם חוגים כגון פילוסופיה או מדעי הקוגניציה, או לחלופין חוגים ממדעי הטבע. הלימודים מתקיימים במתכונת המשלבת בין מפגשים פרונטליים במרכזי לימוד ברחבי הארץ יחד עם למידה מקוונת מרחוק. הלימודים מותאמים לאנשים עובדים.


אוניברסיטת תל-אביב: ניתן ללמוד בחוג למדעי המחשב במתכונת חד חוגית, עם חטיבה בתחום הרוח, מתוך שאיפה לסייע לסטודנטים להרחיב את יכולות הרטוריקה וההבעה. הסטודנטים יכולים לעסוק בסוגיות פילוסופיות וביקורתיות שנוגעות לטכנולוגיה ולמדע. באפשרות הסטודנטים ללמוד בשילובים דו חוגיים מגוונים כגון עם סטטיסטיקה, כימיה, מדעי החיים וחוגים נוספים, או לקחת חלק בתכנית חוג לאחר תואר.

 

מהן אפשרויות התעסוקה לבוגרים?


אפיק התעסוקה המרכזי לבוגרי לימודים אלה הוא בתעשיית ההייטק. הם יכולים להשתלב במגוון של תפקידי פיתוח וכן בענפים משיקים כגון בדיקות תוכנה, מקצועות הדאטה, סייבר ואבטחת מידע ועוד. בדרך כלל הבוגרים מתחילים בתפקידים ראשוניים ויכולים להתקדם ולפתח את הקריירה עם הזמן. ברבות מחברות ההייטק מציעים גם משרות ג'וניור שיכולות להתאים לבוגרים טריים. יש לציין כי הבוגרים יכולים להשתלב במסגרות נוספות מלבד בהייטק, ושירותי פיתוח תוכנה נדרשים בענפים רבים במשק.


הידע במקצועות הרוח הופך למשאב מבוקש יותר ויותר בחברות הטכנולוגיה, המנהלים מחפשים מועמדים יצירתיים וגמישים שיכולים לחשוב "מחוץ לקופסה" ולהציע פתרונות מקוריים לבעיות. כמו כן, בכל הנוגע לממשקים שבין אדם למכונה יש צורך לעיתים בנקודת מבט חדשנית שאותה יכולים להביא בוגרי המקצועות השונים בשילוב הידע בתחום המחשוב.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מדעי המחשב ומדעי הרוח?

רוצה לדעת יותר על מדעי המחשב ומדעי הרוח?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מדעי המחשב ומדעי הרוח