לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם התמחות מחשבים
רוצה לדעת על הנדסת חשמל בהתמחות מחשבים? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
לימודי הנדסת חשמל עם התמחות במחשבים
משכללים את עולם החשמל
קשה מאוד לדמיין את החיים ללא מחשבים. מהמחשב והסמארטפון שמלווים אותנו כל היום ועד הרכיבים האלקטרוניים במכונית ובמכשירים החשמליים בבית, נראה שאנחנו באמת לא יכולים לחיות בלעדיהם. גם בתעשייה, המחשבים הולכים ותופסים מקום מרכזי יותר ויותר. לחומרה ולתוכנה יש מקום חשוב מאוד בעולם הנדסת החשמל, המהנדסים צריכים לתכנן ולפתח רכיבים, מתקנים ומוצרים חדשניים שיכולים לענות על צורכי התעשייה וכך הם נדרשים גם להתעדכן בשינויים המהירים והתדירים במערכות ההפעלה, בשפות הקוד וברכיבים הפיזיים של המחשבים.
מגמה זו, שבמסגרתה המחשבים נמצאים כמעט בכל המערכות החשמליות, יוצרת ביקוש רב למהנדסי חשמל שיכולים לסייע לפתח את התעשייה. לימודי הנדסת חשמל בהתמחות מחשבים הם מסלול שבא להעניק לסטודנטים ידע וכלים בעולמות התוכנה והחומרה, כדי להכין אותם לדרישות העתיד של התעשייה המקומית והגלובלית.
למי מיועדים הלימודים
מכיוון שהתמחות זו משלבת בין שני ענפים מבוקשים בעולם ההנדסה, הנדסת חשמל ותחום המחשוב, היא באה להכשיר את הסטודנטים להשתלבות בתפקידים מגוונים בתעשייה, בתחומים כתוכנה וחומרה. ההתמחות מתאימה למי שרואים את עתידם בחברות מחשבים, בהייטק או בתעשיית החשמל, שכן מגמות המחשוב והתפתחות הטכנולוגיה יוצרות כל העת ביקוש למהנדסים שבקיאים במחשוב.
תכנית הלימודים
הסטודנטים בהתמחות זו ללימודי הנדסת חשמל מתחילים ומתוודעים למבנה המחשב וליישומים שלו במחקר ובפיתוח בענפי ההנדסה. בהמשך הם מעמיקים בטכנולוגיות בחומרה ובתוכנה ורוכשים כישורי תכנות, תכנון לוגי ועבודה עם מערכות מתקדמות שכוללות בקרים, מעבדים, מכשירי מדידה ורכיבים חדשניים נוספים. הם לומדים כיצד ניתן לשלב יישומים אלה במערכות חשמליות ואלקטרוניות כדי לייעל עד כמה שניתן את תהליכי העבודה והייצור בתעשייה.
מתכונת הלימוד
בהתמחות בוחרים לרוב בתום השנה השנייה או בתחילת השנה השלישית ללימודים, שאורכם הוא כארבע שנים. בדרך כלל מתקיימים שיעורים בין שלושה לחמישה ימים מלאים במהלך השבוע. חלק ממוסדות הלימוד מאפשרים לימודי ערב בהנדסה, שכוללים גם סמסטרים בקיץ ומתאימים לאנשים עובדים.
במהלך לימודיהם הסטודנטים משתתפים בשלל שיעורים חובה, בקורסי בחירה, בסדנאות ובעבודה מעשית במעבדות חומרה ותוכנה. בשנה האחרונה הם צריכים לבצע פרויקט גמר יישומי, שבם הם מיישמים את החומר הנלמד ומתכננים פתרונות טכנולוגיים שונים, בשיתוף ארגונים מהתעשייה, מה שיכול לסייע להם לצבור ניסיון לקראת העתיד המקצועי שלהם.
- רוצים להמשיך להתמקצע טכנולוגית? קראו גם על לימודי הנדסת אלקטרוניקה
- מתעניינים גם בעולם האקולוגיה והכימיה? לימודי הנדסת כימיה בהתמחות סביבה
נושאי הלימוד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תנאי קבלה
כדי להתקבל ללימודי הנדסת חשמל, יש צורך בתעודת בגרות מלאה ובה בגרות במתמטיקה, בגרות באנגלית ובגרות בפיזיקה ברמה של 4 או 5 יחידות. מי שאין ברשותם ציונים ברמה הדרושה יכולים להשתתף במכינות שהמוסדות מציעים.
כמו כן, יש צורך בציון פסיכומטרי מעל 600, הרף משתנה בין המוסדות. חלק ממוסדות הלימוד מאפשרים לבוגרי לימודי הנדסאים שברשותם ציונים גבוהים להתקבל גם הם ללימודים. בעלי ממוצע בגרויות גבוה במיוחד יכולים במקרים מסוימים להתקבל גם בלי צורך בפסיכומטרי.
תעודה
לסטודנטים אשר משלימים בהצלחה את כל חובותיהם בתכנית ניתן תואר ראשון B.Sc. בהנדסת חשמל (או בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה) מטעם מוסד הלימוד. חלק מהמוסדות מציינים את שם ההתמחות על גבי התואר בעוד אחרים לא מציינים זאת.
מוסדות
- המכללה האקדמית אפקה (תל אביב): לימודי הנדסת חשמל במכללת אפקה מציעים מספר התמחויות בהם התמחות בתקשורת, התמחות בשכבה הפיזית של התקשורת, התמחות בעיבוד וידאו, התמחות במערכות הספק, התמחות במערכות אנרגיה ולימודי הנדסת חשמל בהתמחות עיבוד אותות. במכללה אפשר ללמוד גם ללימודי הנדסת מכונות, לימודי הנדסה רפואית, לימודי הנדסת תעשייה וניהול ולימודי הנדסת תוכנה וכן בתכניות מגוונות לתואר שני.
- אוניברסיטת אריאל בשומרון: אוניברסיטת אריאל דורשת מהסטודנטים להנדסת חשמל ואלקטרוניקה לבחור שתי התמחויות, כגון הנדסת חשמל בהתמחות בקרה, הנדסת חשמל בהתמחות תקשורת, הנדסת חשמל בהתמחות אלקטרואופטיקה, הנדסת חשמל בהתמחות הנדסה רפואית והנדסת חשמל בהתמחות רדיו ו - RF. בפקולטה להנדסה מתקיימות גם תכניות כלימודי הנדסה כימית, לימודי הנדסת בניין ולימודי הנדסת תעשייה וניהול.
- המכון הטכנולוגי חולון HIT: ב - HIT ניתן ללמוד במספר התמחויות במסגרת לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בהם גם ההתמחות במערכות משובצות מחשב, וכן התמחויות כגון בקרה ורובוטיקה, ביו הנדסה, עיבוד תמונה וננו אלקטרוניקה. ניתן ללמוד גם לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה.