לימודי ניהול מזון ומשקאות
רוצה לדעת על מזון ומשקאות? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
קורס ניהול מזון ומשקאות - כמה זה עולה? איך מתחילים?
מה הם תחומי אחריותם של מנהלי מזון ומשקאות?
במהלך הקורס, רוכשים ידע נרחב בתחומי המזון, המסעדנות, הבישול, והקולינריה. המשתתפים נחשפים לתחומים קולינריים שונים, ובמקביל מכירים מגמות עכשוויות בענף המסעדנות ומפתחים מיומנויות ניהוליות שאותן ניתן ליישם בניהול צוותי עובדים במסעדות, ברים, אולמות, ומסגרות נוספות.
לצד הידע המעשי והעיוני בתחומי הבישול והניהול, נלמדים גם היבטים רלוונטיים בענפים נוספים כגון חקיקה הנוגעת לתברואת מזון, סוגיות כלכליות בניהול תקציבים ותמחור מנות ותפריטים, שיווק עסקים בענף המזון והמשקאות, ועוד.
- רוצים ללמוד איך לנהל אירוע מושלם? קורס הפקת אירועים במרכז.
- מחפשים קורסים קרוב לבית? קראו עוד על קורס בישול בצפון.
להלן חלק מן הנושאים הנלמדים בקורס:
- הפקת אירועים.
- ניהול חדרי אוכל.
- ניהול צוותי מטבחים.
- בניית תכנית שיווקית.
- תמחור וניהול המלאי.
- אישורים ורישוי עסקים.
- הקטנת תופעת בזבוז המזון.
- ביקורת יינות ומשקאות אלכוהוליים.
- הגדלת פוטנציאל המכירות של מסעדות.
- ועוד.
הקורסים משלבים התנסות מעשית, ובמהלכם מושם דגש על פיתוח המיומנויות הפרקטיות של המשתתפים. ישנם קורסים הכוללים סטאז' בארגונים ובמוסדות, באופן המאפשר ליישם הלכה למעשה את העקרונות הנלמדים. כמו כן, הקורסים משלבים סיורים לימודיים, וסדנאות מעשיות בתחומים כגון אמנות הבישול, בחירת יינות, ועוד.
ישנם מוסדות המאפשרים ללמוד במתכונת מקוונת, אך לא בכל המוסדות ניתן ללמוד אונליין וישנם קורסים הנלמדים במתכונת פרונטלית בלבד. בקורסים המקוונים, הלימודים נערכים במתכונת סינכרונית באמצעות זום, והמשתתפים בהם נדרשים לקחת חלק פעיל (במצלמות ומיקרופונים פתוחים) בשיעורים המשודרים בשידור חי אחת לשבוע.
מרבית הקורסים בניהול מזון ומשקאות מתאימים לאנשים עובדים, ומביאים בחשבון את לוח הזמנים המקצועי של העוסקים בענפי הקולינריה, לרבות את לוח הזמנים העמוס של עצמאיים ובעלי מסעדות ועסקי מזון. משום כך, המפגשים מתקיימים פעם עד פעמיים במהלך השבוע, לרוב בשעות אחר הצהריים.
- מכללת מישלב (תל אביב, או קורס מקוון) - במכללת מישלב מתקיים קורס מנהל מזון ומשקאות בכיר F&B, המיועד לעובדים מנוסים בתחום הקולינרי המעוניינים לקדם עצמם מבחינה מקצועית. ניתן ללמוד במתכונת פרונטלית, או במתכונת מקוונת באמצעות זום.
- מכללת רימונים (טבריה) - מכללת רימונים הינה מכללה למקצועות המלונאות והקולינריה. במכללה מתקיים קורס ניהול מזון ומשקאות בפיקוח משרד העבודה והאגף להכשרה מקצועית. הקורס כולל סטאז' מעשי בתחום המזון והמשקאות, וכן סיורים מקצועיים. היקפו של הקורס הינו 10 חודשים.
למי מיועד הקורס?
הקורסים יכולים להתאים לעובדים בענפי המזון והמשקאות, כגון מנהלי מסעדות, אקונומים, מנהלי חדרי אוכל, ברמנים ובעלי ברים, עובדים בתחום ההסעדה במוסדות לגיל השלישי ובבתי חולים, מנהלי מטבחים, מנהלי חברות קייטרינג, בעלי בתי קפה, מפיקי אירועים, בעלי אולמות, ועוד. כל אותם בעלי מקצועות יכולים לרכוש ידע פרקטי נרחב במהלך הקורס, וליישם את הכלים הללו בעבודתם השוטפת כדי להצעיד קדימה את הקריירה.
מה הם תנאי הקבלה לקורס?
- אישור על סיום 12 שנות לימוד. בחלק מן המקרים נדרשת בגרות חלקית לפחות.
- שליטה מלאה בשפה העברית, ושליטה ברמה טובה בשפה האנגלית.
- מבחן כניסה לבדיקת הידע בתחום המזון והמשקאות.
- ניסיון מקצועי רלוונטי בענף המזון והקולינריה, האירועים, או המלונאות.
- ראיון אישי מול ועדת קבלה.
איזו תעודה מקבלים בתום הקורס?
בתום הקורס מוענקת תעודת גמר או תעודת השתתפות מטעם מוסד הלימוד. קבלת התעודה מותנית בעמידה בחובות הנוכחות, במעבר הבחינות, ובעמידה בכל דרישות הקורס.
מה הן אפשרויות התעסוקה?
הידע הנרכש בקורס מאפשר לעובדים בענפי המזון והמשקאות לקדם את הקריירה ולהשתלב בתפקידים ניהוליים באגף המזון והמשקאות של מלונות, במסעדות, בחדרי אוכל, באולמות אירועים, בחברות קייטרינג, במערכי ההסעדה במגזר הציבורי והעסקי, ובמסגרות נוספות. באמצעות הידע הנרכש יכולים אותם העובדים לייעל את עבודתם השוטפת, וכן לקדם את עשייתם ולהשתלב בדרגים בכירים יותר.
כמה מרוויח מנהל מזון ומשקאות?
שכרם של מנהלי מזון ומשקאות עשוי לנוע בין 10,000 - 15,000 שקלים לחודש בממוצע, אולם עשוי להיות גבוה או נמוך מטווח זה. רמות השכר משתנות בהתאם לשנות הוותק בתפקיד, לגודלו של הארגון המעסיק, להיקף המשרה, ולתפקידים נוספים שאותם ממלאים העובדים במקביל לתפקיד זה.
אילו לימודי המשך מתאימים לבוגרי הקורס?
עם תום הכשרתם, באפשרות הבוגרים להמשיך לקורסים והכשרות נוספות, בהתאם לצורכיהם המקצועיים. ניתן ללמוד קורסים נוספים בתחום המזון והמשקאות כגון ניהול מטבחים מוסדיים ומערכות הסעדה; היגיינה ובטיחות המזון; ועוד. כמו כן, מוצעים קורסים בתחום הניהול, כגון קורס ניהול משק ואירוח; קורס יזמות בתחום המזון; ועוד. המעוניינים בכך יכולים להמשיך גם לתואר אקדמי בתחומי המלונאות, התיירות, והניהול, בהתאם ליעדים המקצועיים ולדרישות העולות במקום העבודה.
האם ניתן ללמוד ניהול מזון ומשקאות במסגרת תואר אקדמי?
נכון להיום, לא מתקיים תואר ראשון בתחום זה, עם זאת, ישנם מסלולים לתואר ראשון בתחומים שונים שבהם ניתן ללמוד את קורסים בניהול המזון והמשקאות, בדרך כלל כאחד מקורסי החובה או הבחירה המשולבים במהלך התואר. בדרך כלל, משולבים אותם הקורסים במסגרת לימודי ניהול מלונאות ותיירות לתואר ראשון, או לימודי מנהל עסקים עם התמחות בניהול עסקי קולינריה. המסלולים האקדמיים הללו מקנים ידע עיוני ומעשי נרחב בתחומי התיירות והפנאי בישראל ובעולם, באופן המכשיר לתפקידים מגוונים בתעשייה זו. כדי להתקבל לאותם התארים, יש צורך בעמידה בכל תנאי הקבלה, הכוללים דרישה לתעודת בגרות מלאה, פסיכומטרי, ודרישות נוספות.
מה עלות הקורס?
שכר הלימוד בקורס נע בין 14,000 - 25,000 שקלים בממוצע, עם זאת, עלות הקורס עשויה להיות גבוה או נמוכה מן הטווח שצוין לעיל, ומשתנה ממוסד למוסד.
האם ניתן לקבל מלגות?
מכיוון שמדובר על לימודי תעודה, היצע המלגות נחשב למצומצם באופן יחסי. עם זאת, מעת לעת מציעים במוסדות מלגות על בסיס סוציו-אקונומי, מלגות ללימודי המשך באותה המכללה, או הנחות לחיילים משוחררים. עם זאת חשוב להדגיש כי לא בכל המוסדות ניתן לקבל מלגות.
במוסדות אלו יתקיים הקורס:
אוניברסיטת בן גוריון בנגב, תדמור, מכללת הולידיי אין ועוד.
עלות הקורס נעה בין 17,000-25,000 ש"ח לשנת לימודים אחת.
עלייך לעמוד בתנאים אלו בכדי להתקבל לקורס:
ציון של 500 פסיכומטרי, תעודת בגרות, שליטה בשפה האנגלית וריאיון אישי.
מצפרת עבורך לינק עם מידע נרחב על הקורס.
בברכה,
אדר
לימודי ניהול מזון ומשקאות