קורסי יין ביקב שורק - בית ספר לעשיית יין
רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
הגעת לדף עם מידע על קורס הכנת יין - יקב שורק.
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
יקב שורק – בית ספר לעשיית יין
נכנס סוד, יצא יין
יקב שורק נוסד בשנות ה - 90 על ידי משפחת שחם במושב טל שחר, בלב שפלת יהודה המיוערת והמרהיבה. זהו יקב שמיוצרים בו כ - 50,000 בקבוקים בשנה, הם מופקים הן מן היקב והן מבית הספר. ביין משוקעים ידע עשיר, עבודה מקצועית ובקרה קפדנית על איכות המוצר. בשורק מתמחים בתהליכי תסיסה ארוכה ומייצרים סוגים מגוונים של יינות. עם הקמת היקב נוסד גם בית הספר לעשיית יין, ובמשך השנים אלפי משתתפים לקחו חלק בקורסים השונים. קורסי היין מוצעים לאלה מכם המבקשים לגדל כרם או לייצר יין משובח.
- קראו בהרחבה גם על לימודי בישול וקולינריה
על מסלולי הלימוד ביקב שורק
מסלול עשיית יין
מסלול עשיית יין כולל קורסים שונים, במהלך הקורס המשתתפים מייצרים כל אחד יין אישי בדמיג'אן או בחבית עץ. הם לומדים לעומק על כל השלבים בתהליך ייצור היין ומעורבים בהם האופן פעיל. במהלך הקורסים, מכירים את השלבים בעיקריים בתהליך ייצור היין - משלב המעקב אחרי הבשלתם של הענבים בכרם, דרך בציר, תסיסה ויישון ועד לשלבי הביקבוק. אלה הקורסים שנלמדים במסלול עשיית יין:
קורס עשיית יין
הקורס להכנת יין כולל 19 מפגשים הנפרשים על פני שנה. הוא משלב ידע עיוני עם עשייה מעשית, במסגרתו מייצרים המשתתפים יין אישי בדמיג'אן של 25 ליטרים ומטפלים בו במהלך שנת הלימוד. קורס זה מתאים למעוניינים בתחום היין ולמי שברצונם להתמקצע בו. בית הספר מאפשר ללמוד באחד מימי השבוע או במסלול בימי שישי. מוסד הלימוד מאפשר ללמוד גם במסלול מורחב, אשר מתאים ליצרני יין ומאפשר למשתתפים להעמיק ולהרחיב את הידע שברשותם כדי להמשיך ולייצר יינות מסוגים שונים. מסלול זה משלב השתתפות בקורס המקצועי.
קורס חביות
היקף קורס זה שנה וארבעה חודשים, הוא משלב שלושה רכיבים - הרצאות בתחום עשיית הייןף מפגשים לטעימת יין ומפגשים לטיפול ביין. הקורס שם דגש על העברה מלאה של חוויית הכנת היין. במהלכו המשתתפים מייצרים כל אחד יין בחבית אלון של 225 ליטרים.
קורס טעימות יין
במסגרת קורס טעימות יין נחשפים לשלל סגנונות יין שונים ולזני ענבים מגוונים, לומדים על אזורים בעולם ובארץ והשפעתם על היין ומנהלים דיון אודות איכות היין וסגנונו. דרך התהליך המעמיק שעוברים בקורס המשתתפים נחשפים לשלל היבטים נרחבים בעולם היין.
יצרני יין בחביות
במהלך מסלול לימודי תעודה זה יכולים בוגרי קורס עשיית יין להכין יין בחבית אלון של 225 ליטרים באופן עצמאי בעזרת אמצעים של יקב שורק ובתמיכת צוות הייננים.
מסלול קורסי נושא לקהל מקצועי
המסלול משלב קורסים מתקדמים, אשר מיועדים ליצרני יין ולבעלי יקבים. הקורסים נוגעים בנושאים כגון כרם, מעבדת יקב, הכימיה של היין, פגמים ביין וטכניקות לייצור של יינות לבנים, יינות קינוח ויין רוזה.
קורס מעבדת יקב בוטיק
קורס המיועד ליצרני יין, ובו מקבלים ידע וכלים הדרושים להקמת מעבדת יקב ולביצוע בדיקות יין ותירוש. משתתפי הקורס נחשפים למכשור העדכני המסייע לתהליך הבדיקות ולומדים כיצד להשתמש בו. הם לומדים כיצד לבדוק מידת חמיצות, מתיקות ואלכוהוליות, ואיך למדוד נפח ומשקל באופן מדויק. הקורס משלב ביצוע הלכה למעשה של בדיקות מעבדה.
קורס 'אשכול כרם'
הקורס מקנה לתלמידים ידע והבנה מעמיקה יותר בגידול כרם ליין. במהלך הקורס לומדים לטפל בכרם, להעריך ולנתח את פוטנציאל איכות הענבים בכרם, ומתנסים בתהליך ההבשלה והדיגום של הענבים. קורס זה כולל הרצאות, מפגשים מודרכים וכן סיור כרמים ועבודה מעשית בכרם. המשתתפים מקבלים חלקת כרם אישית ומלווים אותה במהלך עונה שלמה. הם מטפלים בחלקה וכך מתנסים בכל שלבי הגידול, כגון זמירה, טיפול בלבלוב, קביעת עומס יבולים רצוי וליווי של תהליך הבשלת הענבים.
קורס פגמים ביין
בקורס זה מקבלים כלים לזיהוי מוקדם של פגמים ביין, למניעת היווצרותם ולטיפול בהם. התכנית מורכבת מהרצאות מפי ייננים מקצועיים ואקדמיים, העוסקות בגורמי חמצון, בבקטריות ועובש, בגופרית, במחלת הפקק ועוד. כל אחד מן המפגשים בקורס מתמקד בסוג פגמים מסוים ומחולק לחלק עיוני ולחלק מעשי בו טועמים יינות ומזהים פגמים.
תכנית הכנת יין לבן ורוזה
הקורס מתמקד בייצור יין לבן יבש ויין רוזה, הוא משלב בין מפגשים מעשיים לבין הרצאות ומאפש רלמשתתפים לקחת חלק פעיל בתהליך ייצור היין. הם מלווים את תהליך הייצור מעונת הבציר ושמים דגש על הפן הפרקטי של ייצור היין. מסלול זה מיועד לבעלי ניסיון בתחום ייצור היין ולבוגרי קורסים נוספים בבית הספר של יקב שורק.
לסיום
בוגרים רבים של בית הספר לעשיית יין ביקב שורק השתלבו בתעשיית היין וחלקם אף הקימו יקבים מסחריים. גם אם אתם לא רוצים להיות מומחים, אבל התחום מסקרן אתכם, תוכלו תמיד לתאם סיור במקום, הכולל הסברים על תהליך הייצור, ביקור בחדר החביות, שיחות על החשיבות החברתית של היין, וכמובן - טעימות.
** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.