תוכניות לימוד והכשרה מקצועית של משרד העבודה והתעסוקה
האגף הבכיר לפיתוח כח אדם והכשרות מקצועיות פועל מטעם משרד התסוקה, המסחר והתעשיה (התמ"ת). אגף זה אמון על הכשרתו של כח אדם במקצועות דרושים במשק, במגוון מסלולי לימוד ובהם הכשרות נוער, השכלה מקצועית לטכנאים והנדסאים, הכשרות פדגוגיות, רישוי והסמכת חשמלאים ועוד.
האגף להכשרה מקצועית אינו עוסק רק בהכשרה והשמה של כוח אדם, אלא גם שוקד על פיתוח תוכניות לימוד חדשות, ממפה את המיומנויות הדרושות לביצוע תפקידים שונים, מפתח ומיישם פרוייקטים בתחומים רבים (כגון מכטרוניקה, טכנולוגיות מידע ועוד), חוקר מקצועות בדעיכה, וכן מבצע פעילויות רבות נוספות.
מי זכאי ללמוד בקורס מקצועי מטעם משרד העבודה?
כל אזרחי ישראל המוגדרים כדורשי עבודה, מובטלים או המבקשים לבצע הסבה מקצועית, זכאים ללמוד בקורס מטעם לשכת התעסוקה פעם בשלוש שנים.
אוכלוסיית היעד של האגף להכשרה מקצועית למבוגרים:
- חיילים משוחררים במסגרת 3 השנים הראשונות לשיחרורם
- עולים עד שלוש שנים מיום העליה (בהתאם לארץ המוצא)
- עובדי תעשייה לפני פיטורים
- אקדמאים המופנים על ידי לשכות התעסוקה לאקדמאים
- אוכלוסיות מיוחדות (כגון בני מיעוטים, בעלי מוגבלויות, אסירים משוחררים ולקראת שיחרור)
- אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים (תושבי קו העימות, נשים לא יהודיות, נשים חרדיות, אמהות חד הוריות, וכו’)
כיצד מגישים מועמדות לקורס?
- מצטיידים בהפנייה בכתב מלשכת התעסוקה באזור המגורים.
- יוצרים קשר עם מוסד הלימוד בו מתקיים הקורס הרצוי.
- מופיעים בפני ועדת קבלה הבודקת את התאמתו של המועמד ללימודים וכן לעבודה במקצוע.
קורסים מסויימים ידרשו מעבר של בחינה בסיסית בנושאים רלוונטים לאותו תחום.
פרטים נוספים ניתן לקבל באמצעות אתר האינטרנט של משרד התמ"ת.
שכר לימוד מסובסד על ידי המדינה.
הלומדים בקורס מטעם משרד התמ"ת ידרשו בהשתתפות בתשלום סמלי. מדי חודש מדווחים למוסד לביטוח לאומי כמות הימים בהם נוכח התלמיד בלימודים, והוא בוחן את הזכאות האישית לדמי אבטלה או השלמת הכנסה. חיילים משוחררים יכולים להשתמש בכספי הפיקדון לצורך תשלום הסכום הסמלי לו הם נדרשים.
מסלולי הלימודים
מסלול הכשרת המבוגרים כולל חמישה מסלולים: הסבה מקצועית לאקדמאים, הכשרת מבוגרים במסלולי בוקר וערב, הכשרה בתעשייה ובבנייה, קידום נשים ויישום חוק חיילים משוחררים.
להלן רשימת הקורסים אותם ניתן ללמוד במסגרת מסלולים אלו: שרטוט, בנין וסביבה, מחשבים, טיפוח חן, הצלה ומקצועות ימיים, חשמל ואלקטרוניקה, רכב, עץ (ריהוט ונגרות), הכשרת נהגים, קורס מטפלות ועוד.
משך הקורסים משתנה בהתאם לתחום הלימוד, ובדרך כלל נע החל מחודשים בודדים ועד שנה. מספר ימי הלימוד השבועיים, גם הוא אינו קבוע, ויכול להשתנות בין יומיים בשבוע לבין לימודים המבוצעים מדי יום.
האגף להכשרה מקצועית מציע גם, מכינות, סדנאות וכיתות להשלמת השכלה, המעניקים ללומדים בהם מיומנויות חשובות לשימוש בשוק העבודה.
הסמכה - מה מקבלים בגמר הלימודים?
התלמידים שיעברו בהצלחה את הבחינות העיוניות והמעשיות בתום הלימודים, יקבלו תעודת גמר, אשר מקנה מעמד "מקצועי" על ידי שירות התעסוקה. מעמד זה מאפשר לאותו אדם להיות מופנה לעבודה בתחום אותו למד.
- קראו על עוד קורסים מקצועיים
קורסים במימון המדינה
במשרד העבודה מציעים מגוון קורסים במימון המדינה. מסלולים אלה מתאימים למחפשי עבודה ולמעוניינים לעבור הסבה מקצועית. הכשרות אלה נערכות במקצועות שיש להם דרישה בשוק, לרבות ענפים טכנולוגיים, מחשבים, בניין, חינוך וטיפול ועוד.
המשתתפים בדרך כלל מקבלים הפניה לאותם קורסים על ידי גורמים כגון שירות התעסוקה או מרכזי הכוונה שונים. במקרים מסוימים ניתן להגיש מועמדות גם באופן עצמאי.
חשוב להדגיש כי הקורסים הממומנים מתקיימים באזורים שונים בארץ, ולא בכל אזור מוצעות כל ההכשרות הללו במימון ממשלתי. המגוון משתנה מעת לעת.
|
עזרנו לך? דרג אותנו: |
קורסים בנגרות באזור תל אביב מתקיימים בין היתר בבתי הספר הבאים: עובי הקורה, גלבוע אליעזר ועוד.
לא ידוע לי על תנאי הקבלה מיוחדים לקורסים.
בברכה,
שני
קרא עוד על קורס נגרות