שלום לכם.. שמי ג'וזף ואני לומד רפואה במולדובה, כרגע נמצא בשנה ב' ללימודים. נודע לי כי ישנה אפשרות למעבר להמשך לימודים בארץ .. או סוג כלשהו של המרה.. אשמח לייעוץ והכוונה לאן ולמי עליי לפנות על מנת להתחיל בתהליכים.. אפשרות יחידה כרגע ליצור איתי קשר זה במייל שרשמתי למעלה.. תודה והמשך יום נפלא!
ש
שני יונגר
המשך לימודי רפואה בישראל
שלום ג'וזף,
בעיקרון התשובה היא כן. יש אפשרות לאחר סיום לימודי מדעי הרופאה בחו"ל (כלומר את 3 או 4 השנים הראשונות לתואר) לעבור ללימודי המסלול הארבע שנתי לרפואה בישראל. המסלול מתקיים במספר מוסדות לימוד בארץ. קח בחשבון כי יש תחרות רבה מאוד על מקומות במסלול הזה ולכן הציונים שלך בלימודי מדעי הרפואה בחו"ל חשובים מאוד לצורך הצלחתך להתקבל למסלול בישראל. צירפתי לך הסבר לגבי המסלול בקישור בתחתית התשובה שלי.
האם יש לי אפשרות למעבר והמשך לימודים בארץ?
התשובה שלכם לשאלה הראשונה שלי לא ממש עזרה האמת, כי נתתם לי הצעות להשלמה לרפואה אחרי לימודי מדעי הרפואה. אך אני לא לומד מדעי הרפואה, אלא רפואה כללית בפקולטה לרפואה במולדובה וכרגע נמצא בשנה ב'. השאלה היא : האם יש לי אפשרות למעבר והמשך לימודים בארץ? (שוב, אני כרגע נמצא בשנה השנייה ללימודי רפואה בפקולטה לרפואה במולדובה - USMF). תודה על ההתייחסות והנכונות לעזור. אשמח שתוכלו לעזור לי. בברכה, ג'וזף חווא
ש
שני יונגר
מה שידוע לי על האפשריות שלך
שלום ג'וזף,
זו התוכנית שאני יודעת שממשיכים אליה גם מלימודי הרפואה בחו"ל וגם סטודנטים שלמדו בישראל ומעוניינים במסלול הסבה לרפואה. אם אתה רוצה לעבור לשנה ג' בלימודי רפואה במסלול השש שנתי אתה צריך להגיש מועמדות ולהיבחן כמו כל מועד אחר למסלול השש שנתי כלומר, פסיכומטרי ובגרות מתאימים ולעבור את כל המבחנים והמיונים האחרים למסלול. במידה ותעבור את כל אלו תוכל להגיש בקשה לפטור מקורסים שכבר למדת בעבר. זה מה שידוע לי בכל אופן על האפשרויות שלך.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
תשובה מפורטת לתשובתי הקודמת
שלום ג'וזף,
בהמשך לתשובתי הקודמת להלן הסבר מפורט על התהליך בישראל: תוכל בחודש דצמבר בשנה השלישית ללימודים, לפנות לפקולטה לרפואה בבית חולים זיו לקבלת מידע על מועדי ההרשמה לתכנית התלת שנתית. כדי להתקבל תצטרך להגיש ציונים מהשנים הקודמות ומבחנים שכבר עשית, כגון: פסיכומטרי ותעודת בגרות. הראיונות הם בפברואר ורק למי שעובר את הסינון הראשוני מקבל זימון לראיון בארץ. אם תעבור את הראיון תוכל לעבור וללמוד החל משנה רביעית בארץ רק בזיו שבצפת כל זה בתנאי שתסיים את כל החובות שלך לאוניברסיטה במולדובה ותציג פטור מאנגלית באמצעות פסיכומטרי או מבחן אמי"ר.