תואר ראשון בגאולוגיה, מה הלאה - לימודי סביבה או גאוהנדסה?
תואר ראשון בגאולוגיה, מה הלאה - לימודי סביבה או גאוהנדסה?
אלכס
1 תגובות
אני בת 28, בוגרת תואר ראשון BSC למדעי כדוה"א במסלול גאולוגיה. סיימתי את לימודי לפני כשנה וחצי בממוצע 85 באוניברסיטה העברית, ואני מוצאת את עצמי בצומת דרכים בחיי ומתלבטת בין לימודי תואר שני לחיפוש עבודה בתחום.
עבדתי כשנה בתחום של מעבדות קרקע, ולאחר שניסיתי שני מקומות עבודה הבנתי שזה לא הכיוון בשבילי, כך שהכף נוטה יותר לכיוון של למידת תואר שני, אך אינני מצליחה לבחור מסלול. נרשמתי בתחילת השנה ללימודי תואר שני בגאואינפורמטיקה באוניברסיטת תל אביב, אך מצאתי כי התואר אינו מאתגר אותי מספיק, ועל כן החלטתי להפסיק את לימודיי, לקחת צעד אחורה ולבחון את האפשרויות שלי.
אני מתלבטת בעיקר בין תואר שני בלימודי סביבה, לבין תואר שני בגאוהנדסה.
רציתי לשאול מה הם תחומי העיסוק האפשריים עבור בוגר תואר שני ללימודי סביבה \ גאוהנדסה כאשר יש תואר ראשון במדעי כדוה"א, והאם יש מסלולים אחרים שעלולים להיות מעניינים ופרקטיים?
בנוסף, אם יש ידוע לך על אפשרויות קריירה נוספות שאינן מעבדות קרקע \ פיקוח קידוחים עבור בוגרי תואר ראשון בגאולוגיה, אשמח לשמוע, כי החיפושים שלי עד כה העלו חרס.
בתודה מראש,
אלכס.
ש
שני יונגר
לכי ללמוד מה נכון לך
שלום אלכס,
ברשותך, אני לא כותבת לך המלצות למה כן או ללמוד. מדברים אני חשה כי את נורא מבולבלת וכל מה שתחברי כרגע רק יביא אותך לאותה הנקודה בה את נמצאת כיום. אני חושבת בכל הכנות שאת חייבת לעצמך עצירה ומחשבה באמצעות אדם חיצוני שידע להוביל אותך למקומות הנכונים המותאמים לך. יש המון אנשים העוסקים בתחום של ייעוץ לימודים וקריירה. את חייבת לעצמך פשוט להבין מה יעשה אותך מאושר והיכן תרגישי השלמה וסיפוק בכל בוקר. פרקטיות היא חשובה כמובן אבל בענייני הלב אי אפשר לטעות. מה שאני רוצה לומר לך כאן בעצם זה שאת החיפוש שלך את צריכה לעשות בתוך עצמך. אולי תגלי שלמדת משהו שנכון לך אבל במסגרת אחרת תוכלי לעסוק בתחום שלך ולהפיק ממנו את המיטב עבורך. אין לדעת. החיפוש הוא הכרחי. לצערי אני לא יכולה להמליץ כאן על אנשי מקצוע, אבל יכולה לומר לך שיש דרכים ושיטות ואנשים סופר מקצועיים שיודעים להוביל אחרים לנקודות ההצלחה והזינוק שלהם בחיים. בעיני זה מגיע לך וכדאי שתשקיעי בזה כרגע את המאמצים שלך, פשוט בשבילך.