אני בדיוק מסיים תואר באונ' העברית בשילוב פיסיקה עם מדעי כדה"א (בהתמחות אקלים אטמוספירה ואוקינוס) בציון ממוצע 80. אני לא הכי מתלהב מפיסיקה תאורטית, לא נראה לי מתאים לי ומחפש תואר שני שאני יותר מתחבר אליו ומעניין אותי. הסתכלתי על כל מיני תארים כמו תארים שניים בהנדסות שונות, אבל האמת שאין לי מושג לגבי רוב התארים האלה - אם קל למצוא איתם עבודה, מה בתכלס עושים בעבודה וכו'. אז אני מעוניין לדעת, כמה שיותר מפורט יותר טוב אבל בגדול מה האפשרויות הכי טובות שיש לי לתואר שני, או איפה אני יכול לראות את כל האופציות (או שאני צריך להיכנס לאתר של כל מוסדות הלימוד ולעבור תואר תואר ולראות מה התנאים?). בעיקרון הייתי מעדיף גם משהו שייתן לי עבודה עם הרגשת שליחות (נניח משהו סביבתי), לא יודע אם זה ריאלי. בינתיים אני חושב שהאופציה הכי טובה שלי היא תואר שני בפיסיקה יישומית בעברית אבל אני לא בטוח שאתקבל ואני מחפש משהו שיותר מושך אותי. תודה :)
ש
שני יונגר
ההמלצה שלי אליך
שלום דוק,
אם תחום הסביבה מושך אותך למה שלא תלך ותלמד בדיוק את זה? יש בזה עבודות טובות מצד אחד ומצד שני תרגיש שאתה עושה דבר טוב כשאר תהיה אחראי על איכות הסביבה למשל בארגון. מה אתה אומר על זה? לי נשמע מהדברים שלך שזה גם לא מתרחק יותר מידי מתחום הלימוד הקודם שלך וגם ייתן לך את התחושה של השליחות בעבודה לאחר מכן. אני באמת לא מוצאת סיבה לעבור ולקרוא על כל המקצועות הקיימים בארץ כדי להחליט מה נכון לך. מצורף הסבר מפורט על המקצוע בקישור בתחתית התשובה שלי.
תודה על התגובה
שאלה, מה זה בדיוק עבודות טובות? יש אתר מומלץ למידע בנושא? אני שוקל את הכיוון אבל עדיין לא סגור , יש לך אולי עוד רעיונות לכיוונים טובים (לא סביבתיים)?
ש
שני יונגר
לחזור לחזון המקורי שלך
שלום דוק,
עבודות טובות הן עבודות בשכר יפה ותוכן מעניין. אני התמקדתי בתחום הסביבה כי הוא מה שרלוונטי לך באמת וגם יכול להיות מתגמל. אין אתר מומלץ בנושא אלא להתייעץ בפורום כמו זה ואחרים או ישירות במוסדות הלימוד. השאלה בעניין הכיוון היא מה היה החזון שלך כשהחלטת ללמוד לימודי פיסיקה ומדעי כדור הארץ? בוודאי היה לך משהו שדמיינת לעצמך בתור מה שתעשה בעתיד או סיבה כלשהי בגללה בחרת בתחום. לשם אתה צריך לחזור כדי להיות פחות מבולבל.