שלום לכם, שמי רעיה ואני פונה אליכם בקשר לביתי מורן. היא מעוניינת להירשם ללימודי רפואה יש לה פסיכומטרי בציון של 680 ותעודת בגרות סה"כ 105. היא בדקה אצלכם ונאמר לה שלא תוכל להתקבל. היא ילדה מאוד מוכשרת תלמידה מבריקה עם 15 יחידות בגרות מדעיות שהם ביולוגיה כימיה וביוטכנולוגיה שירתה בצבא כחובשת וכמפקדת ומדריכת כיתות חובשים . אז למה לא לקבל ילדה כזו מוצלחת שמאוד רוצה ללמוד רפואה . למה להקשות עליה ולגרום לה ללכת ללמוד רפואה בחו"ל. האם זה לא חבל שילדי הארץ ילכו ללמוד רפואה בשדות זרים ולא במדינה שלהם . ככה המדינה מרחיקה ילדים איכותיים שיש להם רצון להשתלב בתחום בארץ ולא בחול . יש לה ציון די גבוהה בפסיכומטרי 680 האם לא חבל לשלוח ילדים כאלה ללמוד בחוץ לארץ? אני אודה לכם מאוד אם תתייחסו למכתב שלי ותחזירו לי התייחסות בנידון.
ש
שני יונגר
תנאי הקבלה הם תוצאה של תחרות
שלום רעיה,
ראשית, הגעת לפורום לימודים שלא שייך למוסד לימודים כלשהו אלא נותן ייעוץ לימודים לכל המתעניינים בלימודים בארץ או בחו"ל. לגבי סיכויי הקבלה שלה, ציון הפסיכומטרי של ביתך נמוך יחסית לנדרש בלימודי רפואה. אני בטוחה שהיא תלמידה מבריקה, אך עדיין מכיוון שהתחרות על כל כיסא בכיתה כל כך גדולה לא נותר אלא להציג ציונים מושלמים לא רק בתעודת הבגרות אלא גם בפסיכומטרי. ולכן כדי שהיא תוכל להתקבל יהי עליה לשפר את הציון שלה בבחינה. לכן האפשרויות העומדות לפניה הן או לשפר את הציון או שלא ללמוד בארץ. צר לי אך מה שמכתיב את הציונים היא התחרות ולא שום דבר אחר.