שלום. אני לומדת עכשיו ביולוגיה ימית במכמורת האם אפשר לעבור שנה שנייה לטכניון ומה התנאים? אשמח לעזרה ותודה.
ש
שני יונגר
מעבר בין מוסדות לימוד
שלום טבעון,
את התנאים למעבר מפרם כל מוסד לימודים, אם בכלל הדבר אפשרי. לרוב המדיניות בעניין הזה היא ברמת המחלקה עצמה מה שאומר שאם את יודעת לאיזה מסלול את רוצה לעבור בשנה השנייה ללימודים, אז עליך לפנות למוסד הלימודים למחלקה הרלוונטית ולברר מולם. אומר לך כך באופן כללי, מוסדות לימוד לא מקבלים כל מועמד מכל מוסד לימודים ולכן הבירור הזה הכרחי, כי את צריכה לדעת אם זו בכלל אופציה. שנית, במידה וזו אופציה, הם גם ישעו לומר לך מהו ממוצע הציונים הנדרש ובחלק מהמקרים זה עדיין לא יפתור אותך למשל מפסיכומטרי בציון מספיק גבוה. לכן ממש צריכים לבדוק את העניין לעומק כדי שלא תבזבזי את זמנך במסלול שלא רלוונטי לך ולא מועיל לך בהמשך.
בברכה, שני
ט
טבעון
מעבר לטכניון
קשה לי ללכת בזמן הזה לכל מוסדי לימוד כי אני לומדת וגרה רחוק ואין לי אוטו גם אני רוצה לעבור לאותו מסלול לביולוגיה רציתי לשאול אם יקבלו אותי אני לומדת כמעט אותו מקצוע רק בו תוספת שזה שייך יותר לים ואני ממש צריכה את עזרתכם כי קשה לי לגור במעונות בו ממש יקר ואת המצב הקצבי לא ממש טוב אם אעבור לטכניון או אוניברסיטת חיפה זה יעזור לי מאוד
ש
שני יונגר
להתקשר למוסדות הלימוד
שלום טבעון,
אולי כן ואולי לא. עד שלא תגישי מועמדות לא תדעי. ואם את לא יכולה פיזית ללכת לשם התקשרי אליהם ובררי מה שתוכלי לפחות טלפונית. אבל קבלי כמה שיותר תשובות ממוסדות הלימוד כדי שלא תבזבזי את זמנך וכספך.